03-01-10

laatste berichtje......

Met dit laatste berichtje willen we al onze familie, vrienden, kennissen en sympathisanten bedanken voor de steun en de leuke reacties van de afgelopen jaren. December was zoals voor iedereen, bij ons ook een feestmaand.

Arne's eerste verjaardag werd aan zee gevierd. Met Kerst lagen we helaas met z'n drietjes ziek in bed. Met nieuwejaar waren we alweer op de been, en Arne las zijn eerste nieuwejaarsbrief voor (met mama's hulp)

We laten iedereen nog even meegenieten van enkele foto's! We laten deze blog wel op het net staan, maar er zullen omwille van onze privacy geen nieuwe berichten, noch foto's gepost worden. Heb je echter informatie nodig betreffende adoptie, kan je ons steeds een mailtje sturen.....

verjaardag-Arne-1-jaar-OK

Arne is jarig! Hiep Hiep Hoera.

nieuwejaarskostuumke-Ok

Arne is er klaar voor, zijn eerste nieuwejaarsbrief......

 

 

15:14 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-12-09

Babyborrel!

Vorige zaterdag (12 december) organisseerden we Arne's welkomsfeestje voor vrienden, buren & collega's. Het was een leuke namiddag. De aanwezige kindjes werden verwend door Grimster Ankie & Clown Joeps.

Iedereen werd verwelkomd met een glaasje cava of fruitsap. Voor de mama's en papa's was er taart, broodjes & koffie, en voor wie wou was er nog wijn & bier. Arne werd overladen met centjes & cadeautjes. Onze kleine rakker wordt echt wel graag gezien door iedereen......"Amaai die ogen", klinkt het dan telkens weer.

arne-018-babyborrelblog

Deze week ging Arne voor het eerst naar de opvang! 't Was wennen, maar achteraf bleek het moeilijker te zijn geweest voor mama & papa, dan voor onze kleine hartedief!

Morgen vertrekken we voor een weekje naar zee. 't Wordt een weekje feesten, Arne is jarig zondag, we vieren er kerstmis & papa's verjaardag.....

We komen volgende week nog wel eens met een verslagje. Nadien stoppen we met deze blog.

20:06 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-11-09

Sint Maarten is geweest

Vorige week zondag werd Sint Maarten onthaald door de kindjes uit de wijk. Hij reed in een open wagen langs ieder huis. De zwarte pieten deelden snoep en koekjes uit. Om 16 uur was er een kinderfeest in de parochiezaal. Daar konden de kinderen hun brief aan de Sint afgeven. Zo had ook Arne zijn eerste briefje al klaar. Mama stond mee in de rij aan te schuiven om bij de Sint langs te gaan. Dan was het eindelijk zover. Arne was bang van de Sint zelf maar voor de pieten stond hij vol bewondering.

bij Sint Maarten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de nacht van 10 op 11 november is de Sint dan bij ons thuis geweest en had het gevraagde cadeautje bij voor Arne. Wat was hij blij. De doos kon niet vlug genoeg geopend worden. Na enig knutselwerk stond de loopwagen in mekaar. En dan even poseren voor de foto.verkleinde foto 1

verkleinde foto 2

20:12 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-10-09

ARNE DOET HET GOED!

Hallo iedereen,

Hier gaat alles opperbest. Na onze terugkeer uit Ethiopië nu al meer dan 3 weken geleden, heeft Arne heel wat vorderingen gemaakt. De gezondheidstoestand van Arne is nu opperbest. Qua voeding is onze hartedief echt gene moeilijke, hij eet gewoonweg alles.....patatjes, groentjes en met zijn spinaziesnoetje staat hij geweldig. Fruitpap lust hij als geen ander....een koek, een stukje brood....alles gaat zijn mondje in.

BLOG-DOOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag werd Arne gedoopt! Zijn eerste familiefeestje nadien was een voltreffer. Helaas moesten we wel heel wat aanwezigen ontgoochelen want ze wilden hem allemaal wel eens pakken en dat laten we voorlopig toch nog maar heel beperkt toe. Op zijn doopfeestje waren zijn meter & peter dan ook de enigen die hem eens in hun handen mochten nemen.....

BLOG-DOOP-2

20:15 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-10-09

De reis van ons leven: Addis Abeba (Ethiopië) 21/09/09 - 30/09/09

Beste familie en vrienden,

We willen jullie hier allen laten meegenieten hoe wij " de reis van ons leven" hebben kunnen beleven. Updaten van onze blog vanuit Ethiopië bleek niet mogelijk, van daar dat we dit nu doen, een dag na onze thuiskomst met een schat van een zoontje!

Ma 21/09/2009

De valiezen stonden al een tijdje klaar, we hadden zo'n 80 Kg bagage, waarvan het grote deel hulpgoederen voor de plaatselijke bevolking. We vertrokken al vlug richting Zaventem, waar we Sonja & Wesley als onze eerste reisgenoten mochten verwelkomen. Hun zoontje "Daantje het Afrikaantje" wordt zeker een van de speelkameraadjes van onze schat!

Blog-002

Even later zouden we ook de andere families ontmoeten die samen met ons uitkeken naar "Het grote moment" We vertrokken samen met nog 5 andere families.

Di 22/09/2009

Na een vermoeiende nachtvlucht zijn we omstreeks 7u20 in Addis Abeba geland. Na een korte busrit van de luchthaven naar het hotel hadden we nog ruimschoots de tijd om onze bagage om onze kamer te zetten (Room 404) De allereerste ontmoeten met onze zoon werd altijd maar uitgesteld. Uiteindelijk werden we kort na de middag beloond voor ons geduld en werd Dawit ons toevertrouwd. Later op de dag konden we nog even een bezoek brengen aan het weeshuis.

Blog-028

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woe 23/09/2009

De eerste dag en nacht was ondertussen goed verlopen. Ons zoontje had ondertussen al een eerste badje gekregen (huilbuien) en had ook al enkele propere pamperkes nodig gehad. De start van het "hechtingsproces" werd ons in ziens goed begonnen. De eerste blokjes en ramelaartjes werden dan ook met bewonderens volle ogen door ons zoontje bestudeerd.

Blog-067

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do 24/09/2009

Daar waar Arne de eerste twee dagen zich goed leek aan te passen aan de nieuwe situatie, werd hij 's ochtends wakker met hoge koorts (39,5). Hoe zeer we ook onze best deden, zelfs zijn "lekkere" melk luste hij niet en hij moest constant overgeven. We waren te einde raad, en namen 's avonds contact op met de RoH verantwoordelijke Mr Bruk. Van enige hulp was geen sprake, enkel een bemoedigende "don't worry" was zijn antwoord. De komende uren ging het op en neer met de koorts. We gingen uiteindelijk een slapeloze nacht tegemoet.

Vrij 25/09/2009

We bleven de hele dag op onze kamer. We namen verschillende pogingen om Arne's koorts te doen dalen en hem toch wat te laten drinken & eten. We kregen de steun van enkele meegereisde ouders die al kinderen hadden en al ervaringen hadden met een gelijkaardige situatie. in de namiddag moesten we een verplichte fotosessie meedoen, voor een bijkomende foto van het paspoort en visum. Onze kleine rakker stond er dan ook maar beteuterd bij.

Zat 26/09/2009

Een gelijkaardige situatie als de dag voordien, nog maar weinig verbetering merkbaar. Enkel een kort bezoekje aan het shoppingcenter " friendship" lag binnen de mogelijkheden. De nodige pampers en wat souvenirs werden gekocht. in de namiddag trokken de adoptiepapa's er even op uit voor een wandeling in de omgeving van het hotel. Enkele plaatselijke jongeren werden onze gidsen.

Blog119

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 27/09/2009

Arne's situatie was ondertussen al wat verbeterd. De koorts was al wat gedaald, en onze lieve kleine man begon alweer een hapje te eten. in de namiddag brachten we een bezoekje aan ons FINADO-Sponsorkindje Hiwot Fisha! Een kippevel moment.

Blog-134

 Ma 28/09/2009

Eindelijk had Arne geen koorts meer. In het hotel hadden we ondertussen ook een Amerikaanse arts ontmoet. Hij bood spontaan zijn hulp aan en heeft Arne even onderzocht. Volgens de diagnose zou Arne eerder  een Afrikaans virus hebben opgelopen, die de oorzaak zou zijn van de hoge koorts en de huiduitslag. Hij kon ons echter wel gerust stellen dat dit alles van voorbijgaande aard zou zijn. We brachten dan ook nog een kort bezoekje aan "churchillstreet", een ambachtelijk souvenirsstraatje.

Di 29/09/2009

Tijd om de valiezen te pakken! 's Avonds vertrokken we dan terug richting België. Eindelijk terug naar huis!

Woe 30/09/2009

De ontvangst in Zaventem was overweldigend. Een emotioneel moment, bij het weerzien van zoveel familie en vrienden. Een fotoke komt nog....... Thuis gekomen werden we onthaalt met een versierde straat. Arne is duidelijk welkom.

Blog176

In de namiddag hadden we al een afspraak met de pediater. Na een grondig onderzoek was de diagnose van Arne's gezondheidssituatie zeker niet alarmerend. De nodige medicatie om van zijn bronchitis (longontsteking? Morgen gaan we nog naar de radiologie hiervoor) wordt reeds toegediend. Aerosollen vindt hij zelfs leuk. ook zijn ontstoken oortje (geperforeerde trommelvlies) wordt nu grondig verzorgd.

 

 

 

21:08 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

18-09-09

Arne's eerste foto!

Beste familie en vrienden,

We zijn nu wel superblij en helemaal van streek met dat eerste fotoke. We laten jullie graag mee leven met ons vreugde. Voor ons mag het morgen maandag zijn, of liefst zelfs al dinsdagochtend dan hadden we dit kleine ventje voor eeuwig en altijd in onze armen.

pic_dawit_0909web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps: We vragen jullie wel, deze foto niet te copiëren, noch ergens te gebruiken voor enige publicatie zonder dat wij hiervan op de hoogte zijn.

We vertrekken volgende maandag en keren op woensdag 30/09/2009 terug in België. Als we in Addis Abeba de tijd en de mogelijkheid hebben ons reisverhaal hier neer te schrijven zullen we dat zeker, zoniet moeten jullie even geduld oefenen tot we zijn teruggekeerd.

We willen alvast iedereen van jullie al bedanken voor de steun, de leuke berichtjes die we van jullie de voorbije jaren mochten ontvangen.

 

16:50 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

20-08-09

Wachten op de juiste afreisdatum en dat eerste fotoke!

Vorige week hadden we een leuke bijeenkomst op onze "reisvoorbereiding" met al onze mogelijke reisgenoten. Inge van RoH had ons gezegd dat ze haar uiterste best zou doen, om ons nog voor haar verlof de geboorteakte, foto en juiste afreisdatum mee te delen.

helaas, we zullen zeker nog een tweetal weken moeten wachten hierop. Vandaag kregen we dit "minder goed" berichtje in onze mailbox.

Dag Iedereen,

Bruk heeft me vandaag laten weten dat één van zijn medewerkers een aantal vonnissen had kunnen ophalen bij de griffie van de rechtbank. Hij heeft me nog niet kunnen laten van welke dossiers hij het vonnis in handen heeft. Ik had gehoopt vandaag nog de namen van de dossiers te krijgen, maar ik vrees dat dit moeilijk wordt aangezien Bruk vanaf morgen  1,5 week op verlof is.

Zijn medewerkers volgen de lopende dossier op en zorgen ervoor dat alle documenten bij de bevoegde diensten belanden. Jullie hoeven er dus niet mee in te zitten dat er vertraging zou opgelopen worden. Jullie moeten er wel rekening mee houden dat zijn medewerkers weinig Engels spreken en ons dus niet zullen kunnen op de hoogte brengen van de stand van zaken in jullie dossier. Maar ze zijn er zeker en vast wel mee bezig. Vanaf 2 september is hij terug. Zelf heb ik ook een week verlof gepland die ingaat vanaf morgen.  Bij dringende vragen kunnen jullie met Fien of Erika contact opnemen. Zelf ben ik terug vanaf maandag 31 augustus.

Als er nieuws binnenkomt tijdens mijn verlof, dan zullen Fien en Erika dit zeker aan jullie doorgeven.

Groetjes

Inge Stinissen

Adoptieconsulente Ray of Hope

Ondertussen tellen we hier de dagen af! 't Zal wel allemaal niet zo lang meer duren, maar het ontbreken van concrete gegevens, een juiste afreisdatum en vooral dat ene fotoke weegt toch wel zwaar hoor!

20:40 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-07-09

Courtdate!

Eindelijk is hij er, de datum van onze courtdate! Op 11 augustus zal de Ethiopische rechtbank de adoptie van Arne "DAWIT" voor echt verklaren. Zo kan ook zijn paspoort en visum worden in orde gebracht. Als alles gunstig verloopt, kunnen wij dan +/- 5 weken later naar Addis Abeba vertrekken....Waarschijnlijk kunnen wij dus de tweede of derde week van september eindelijk ons zoontje in onze armen nemen, om nooit meer los te laten......SPANNEND!

06:22 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

11-07-09

Een maand later.....

We zijn ondertussen een maand na onze toewijzing! Het is nu vooral afwachten wanneer we die zo belangrijke "court-date" zullen hebben. Volgens een berichtje dat we van ons adoptiebureau mochten ontvangen wordt die datum wel eerstdaags verwacht. Duimen dus maar op een goede afloop, hoewel RoH al sprak van een mogelijk uitstel wegens het onverwacht sluiten van MOWA.

Hierna kan je het berichtje lezen dat we van ons adoptiebureau mochten ontvangen:

Beste families,

Ik zou jullie graag op de hoogte brengen van het recente nieuws in jullie procedure. Op dit ogenblik wachten we op een courtdate in jullie dossier. Ik kreeg gisteren van Bruk te horen dat MOWA onverwachts een seminarie  van 2 weken heeft ingelast. MOWA is sedert gisteren 09/07/09 gestart met hun 2 weken durende seminarie. MOWA zou normaal gezien terug werken vanaf maandag 27 juli. MOWA heeft een belangrijke rol in de procedure. Het is namelijk zo dat wanneer er een rechtbank datum gekend is, jullie dossier naar MOWA wordt gestuurd. Zij moet jullie dossier tegen de rechtbankdatum evalueren en advies geven over de adoptie. Gedurende de eerst komende 2 weken zal MOWA dus niet beschikbaar zijn om advies te geven.

Dit zou voor jullie normaal gezien geen effect mogen hebben omdat we nog geen Courtdate hebben voor jullie. Als de rechtbankzitting toch tijdens deze 2 weken zou vallen, dan wordt deze uitgesteld tot MOWA terug beschikbaar is.  Bruk verwacht tegen begin volgende week een datum te hebben. Ik zal jullie dan via mail hiervan op de hoogte brengen.

 Met vriendelijke groeten,

 Inge.

Het was toch wel even schrikken toen we dit berichtje lazen. Vooral tweemaal de term "normaal gezien" valt ons op. Afwachten dus! Ondertussen stellen we ons alleen maar vragen zoals: " Is ons zoontje wel gezond? Wordt hij goed verzorgd? Hoe ziet hij eruit?........" Voorlopig blijven al deze vragen onbeantwoord. Op een fototje is ook nog steeds wachten........

09:05 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-06-09

We hebben getekend!!

't Is nu echter dan echt!! We hebben vandaag onze handtekening geplaatst op de officiële documenten. We zijn nu echt papa & mama van ons zoontje.

Zijn Ethiopische naam is "DAWIT" en betekent hij die geliefd is, en dat is nog waar ook. Hij heeft zijn plaatsje in ons hart al veroverd. Misschien geven we hem nog een andere naam, daar hebben we nog niet over beslist. En als we dat hebben beslist houden we dat nog even voor onszelf. 't Worden nu drukke dagen en weken, er valt van alles te doen.....maar van harte!

Dawit is geboren op 20/12/2008 te Gondar,¨hij is nu in Addis Abeba, waar hij verzorgd wordt in het Missionary Of Charity. It's a good looking boy. Volgens zijn medisch dossiertje is hij 65 cm groot en weegt 5,8 Kg (gegevens van 26 mei 2009).

getekend-006-Blog

23:08 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

14-05-09

Ontmoetingsavond met Mr Bruk.

Maandagavond werden we uitgenodigd voor een gesperksavond. Gastspreker was Mr Bruk, die samen met zijn echtgenote Mimi een bezoek bracht aan België. Mr Bruk is alom gekend bij hen die via Ray of Hope adopteren. Hij is onze contactpersoon in Ethiopië.

Hij kwam ons meer uitleg geven over : De verschillende (nieuwe) weeshuizen, en het nieuwe Ray of Hope - Home. De procedure ter plaatse...

Momenteel kunnen er toewijzingen gebeuren vanuit 3 weeshuizen: MOC, Kids Care en Gelgela. In dit laatste weeshuis verblijven kinderen van veschillende leeftijd, maar de meeste tussen 2 & 6 jaar. Er zijn tevens onderhandelingen gestart met een vierde weeshuis. Van zodra er toewijzingen zijn, worden de kinderen overgebracht naar het Ray of Hope - Home, behalve de kinderen afkomstig uit het MOC.

Van nieuwe toewijzingen is er voorlopig nog geen sprake. Vanaf dit jaar zullen er wel nog toewijzingen gebeuren tijdens de zomerperiode. Wanneer we een toewijzing zouden hebben tijdens het  Ethiopisch gerechtelijk verlof (Augustus - September) is de court date ten vroegste in oktober......dan zijn we vermoedelijk thuis met z'n 3 tijdens de eindejaarsperiode.

Voor ons zelf hopen we op een zo snel mogelijke toewijzing, we staan al een tijdje op Nr 1.......

 

Mr Bruk

Foto: Mr Bruk & Mimi met hun drie kinderen.

 

19:27 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-04-09

Gedichtje!

Een heel toepasselijk gedichtje dat we terug vonden ergens op het internet......Wie de auteur weten we niet.....

In blijde verwachting
en toch niet
Er is dan ook niemand
die iets ziet
Maar wij hebben wel onze dromen
Over het kindje dat bij ons zal komen
Wij kijken uit naar het moment
Dat jij bij ons bent

We kijken voluit naar de volgende toewijzingen en hopen echt voor de zomervakantie dat geruststellende telefoontje te kunnen krijgen.

20:52 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-04-09

Belangrijke mededeling!

Beste familie, vrienden.....

Iedereen had het ons wel gegund.....die toewijzing in de maand maart. Helaas, door omstandigheden buiten onze wil om is dat niet gebeurd. Verder willen we daar niet op deze blog, noch op facebook, noch via de Yahoo-praatgroep dieper op ingaan.

Hartelijk dank aan de familie en de naaste vrienden die ons gesteund hebben in de voorbije dagen. Wij zien de toekomst hoopvol tegemoed en duimen voor ons zelf en alle andere kandidaten dat het telefoontje waar iedereen naar verlangt snel mag komen......Wij zullen op de nieuwe wachtlijst die weldra zal verschijnen nog steeds Nr 1 staan voor een baby-jongen.

Langs deze weg ook van harte proficiat aan de kersverse mama's & papa's.

11:51 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

16-03-09

Wachten op dat ene telefoontje!

De laatste weken, dagen is het hier in huis wel spannend. Wanneer mogen we dat belangrijke telefoontje met onze toewijzing nu eindelijk ontvangen. We verwachten het eigenlijk elke dag nu. Anderzijds willen we ook realistisch blijven en beseffen dat het misschien niet meer voor deze maand zal zijn......

Wanneer krijgen wij dat telefoontje, wie waagt een gokje?

 1. Maart
 2. April
 3. Mei
 4. nog later......

Wat we zoal deden de laatste weken om deze spannende en zenuwslopende dagen te doorkomen.

 1. Een etentje in het nieuw Ethiopisch restaurantje Addis te Antwerpen; Dit in het gezelschap van enkele vrienden, die we via ons adoptieverhaal leerden kennen. Vrienden voor het leven!
 2. Gesprek met Mevrouw Katrien De Graeve van de Univ te Gent, waar we onze medewerking hebben gegeven naar een onderzoek in verband met de cultuurverschillen van adoptiekinderen uit Ethiopië.
 3. Gesprek met mevrouw Sus Weytens, van de Univ te Leuven, waar we tevens onze medewerking hebben gegeven aan een lange termijn studie uitgevoerd door de faculteit psygologie.
 4. Een bezoekje aan de wonderbaarlijke show "Africa Africa"

En nu maar duimen dat we heel snel dat verlossende telefoontje ontvangen!

16:05 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

21-02-09

Op Nummer Eén, Numero Uno, Number One!!

We beginnen nu wel echt af te tellen, we staan sinds gisteren op Nr 1. Nog één telefoontje verwijderd van dat schitterend nieuws waar we nu al zo lang op wachten.

Ons weekend kan echt niet meer stuk!

09:13 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

06-02-09

We staan op nr 2!!!

Wat we wel al een tijdje wisten, is nu officieel. Ray of Hope paste vandaag zijn wachtlijst aan. En ja, we staan op Nr 2 voor schat van een klein baby'tje tussen 0 - 1 jaar. We hebben geen voorkeur van geslacht, maar vermoeden wel dat we een jongen zullen toegewezen krijgen.......je weet maar nooit.......voor een baby-meisje staan we ondertussen ook al op Nr 5........'t kan dus nog al richtingen uit.......laat in ieder geval die toewijzingen maar komen. Onze vrienden Peggy & Stijn zijn één van de gelukkige ouders die in januari een toewijzing kregen van een Baby-jongen.....Proficiat hé!!

De voorbije dagen zijn we toch weer actief bezig geweest met wat binnenkort in ons gezinnetje te gebeuren staat. Zo waren we woensdag aanwezig op de VAG-avond te Antwerpen. Een heel toepasselijk onderwerp werd ons aangeboden: "Mijn kind is eindelijk thuis, waar kan ik met vragen terecht"

We hebben zo toch heel wat informatie verkregen en weten waar we terecht kunnen als we straks met zijn drietjes zullen zijn het even moeilijk hebben......uiteraard kunnen we ook steeds terecht bij familie en vrienden. Dankzij ons adoptieverhaal hebben we trouwens heel wat vrienden bijgekregen. 't Was woensdag dan ook een blij weerzien met Jirina, Belinda & Atilla, Ilse & Alain, ........ 

Donderdag waren we te gast op de Leuvense Universiteit. We verlenen onze medewerking aan de lange-termijn studie in het kader van adoptie. In dit onderzoek zullen ondermeer deze onderwerpen aan bod komen:

 • Socio-emotionele ontwikkeling van adoptiekinderen.
 • Beleving van adoptie door de ouders.
 • Interactie tussen adoptieouders en kinderen.

 

 

21:54 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

18-01-09

Ethiopisch Kerstfeest.

Gisteren was het naar jaarlijkse gewoonte het feest onder de (kandidaat) adoptieouders met een hart voor Ethiopië. Voor de zevende maal al organiseerde de V.Z.W. FINADO het "Ethiopisch Kerstfeest" in de festivalhal te Berlare. Toen we er vorig jaar voor de eerste keer bij waren, was iedereen er van overtuigd dat we er dit jaar met z'n drietjes zouden zijn. Helaas, we staan nog steeds in de wachtrij.....Hopelijk duurt het nu niet al te lang meer....

We hadden gisteren afgesproken met Geert & Carine met hun zoontje Mille die zowat de harten van iedereen sneller doet slaan, Stijn & Peggy met hun dochter Mila die net net als ons wachten om dat vliegtuig richting Addis Abeba te kunnen nemen.

Het was een hele leuke namiddag, tevens was het een weerzien met heel wat bekenden.....te veel voor op te noemen. 't Was ook de ontmoeting met de oma onder de adoptieoma's, Oma Els, ze schreef al zo veel leuke berichtjes op onze blog. 't Was dan ook leuk haar eens te kunnen ontmoeten....

De lady's van ons adoptiebureau waren er uiteraard ook. Het kwam niet tot een gesprek, we zijn er wel even langs gelopen, zo zullen ze ons hopelijk toch bij de volgende toewijzingen niet vergeten..... We hadden ook een babbel met Filip en Walter van FINADO, ze gaan er dan ook alles voor doen dat wanneer we richting Addis trekken ons sponsordochtertje Hiwot kunnen gaan bezoeken.

En laat de toewijzingen nu maar komen........

20:04 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-01-09

Happy New Year!

topBanner

07:40 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-12-08

Zalig Kerstfeest & Happy 2009!

Geert & Inge wensen iedereen een zalig kerstfeest. Prettige eindejaarsfeesten en spetterend 2009.

300

De kerstman bracht gisteren enkele toewijzingen. Proficiat aan de gelukkige ouders, die dit mooie kerstgeschenk mochten ontvangen. We waren helaas nog niet bij de gelukkigen......We hopen dat de paashaas nu bij ons langs komt!

07:18 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-12-08

Thema-namiddag!

Deze namiddag waren we te gast in Destelbergen, waar ons adoptiebureau Ray of Hope een thema-namiddag organiseerde. Drie leuke thema's kwamen aan bod:

1.       1. Een introductiecursus Amhaars

Hierin leerde een Ethiopiër ons enkele beginselen van de Amhaarse taal. Voor ons was dit een leuke heropfrissing van de lessen Amhaars die in het verleden al hadden gevolgd. 

2. Een workshops invlechten van haartjes

Deze workshop werd gegeven door een meisje geadopteerd uit Ethiopië, die eveneens kapster is. Zij werd hierbij geassisteerd door enkele andere Ethiopische meisjes. Inge heeft eventjes geprobeerd, en heeft gemerkt dat ze nog veel zal moeten oefenen.   

3.Informatie rond de huid- en haarverzorging van een donkere huid

Deze informatie werd gegeven door Linda, de mevrouw die Mickerline in handen heeft. aangezien wij bij een vorige gelegenheid al eens een pakketje hadden gekocht, hebben we dat dit keer niet gedaan......

't Was een leuke namiddag, en er was nog goed nieuws ook: Ray of Hope verwacht nog voor kerstmis enkele toewijzingen. Zou dat geen mooie kerstcadeautje zijn. Hopelijk zijn we er deze keer wel bij....... We vonden het tevens leuk kennis te hebben gemaakt met Thabitha en haar dochterje Jenai Helen, en het weerzien van Marleen met haar schattige kids Genzeb en waskun

 

 

21:27 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-11-08

Van 5 naar 4.

Er is weer wat beweging geweest in adoptieland. Er zijn 3 toewijzingen geweest, zo schuiven we wij weer een plaatsje op. Het nu al zo lang verwachte moment komt steeds dichter bij.

Hieronder zie je een filmpje van een Amerikaanse familie, die hun kindje ging afhalen in het weeshuis van Kid's Care. Wie weet, is ons kindje daar nu ook al aanwezig.......

 

10:51 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-11-08

Voor een laatste keer met ons 2.......

......vertrekken we morgenvroeg (Vlucht om 06.00 uur) voor een weekje met vakantie. We gaan lekker geniet op Gran Canaria in dit mooie hotel. Onze GSM gaan we wel constant bij ons hebben, je weet maar nooit dat we op een onverwacht moment dat al zolang verwachte telefoontje zullen krijgen........

In adoptieland en RoH zijn de activiteiten in ieder geval in oktober terug van start gegaan. Negen gelukkige gezinnen kregen vorige maand, het lang verwachte telefoontje. Zo staan wij nu op plaatstje 5 voor onze kleine wonderbaby.......

10:09 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-10-08

Wachten duurt toch lang!

Het begint toch wel wat op ons gemoed te werken nu. Sinds vorige zaterdag staan we 1 jaar op de wachtlijst. De beloofde toewijzingen van oktober blijven op zich wachten. Wie weet krijgen we volgende week toch dat zo belangrijke telefoontje??

Ondertussen zijn we met een cursus "Fotoshop" gestart. Enerzijds om de wachttijd wat op te vullen, anderzijds om van onze toekomstige kampioen schone foto's te kunnen maken. We moeten nog wel veel leren, maar je krijgt hier van ons toch al een eerste trukkendoosje. Ethiopië Behaalde op de voorbije OS heel wat ere-metaal op de lange afstand loopnummers.ETHIOPIE-SPORTLAND-BLOG

 Vanavond trekken we met onze kennissen Attila en Belinda rihting ons Lebbeeks favoriete pastahuisje. Attila en Belinda wachten net als ons met heel veel geduld op een kindje uit Kazachstan.

12:48 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-10-08

Op zoek naar de meerwaarde van het adoptiegrootouderschap

Ons ma & pa gaan straks eindelijk naar de cursus. Triobla organiseert vandaag in "De Ceder" te Deinze de eerste van twee zaterdagnamiddagen omtrent hun bijna adoptiegrootouderschap. We zijn heel blij dat ze dit willen doen voor ons.

We kunnen het ons nog goed herinneren hoe ze reageerden, toen we in mei 2006 de beslissing namen op een kindje te adopteren. 't Was voor hen wel even schrikken. Ondertussen zijn ze natuurlijk bijna even ongeduldig als wijzelf.

Thema voor vandaag: "Adoptiegrootouder worden"

 1. Reacties op de adoptie: hoe reageerden wij op de adoptieplannen van onze kinderen? Hoe reageerde onze omgeving?
 2. Verlieservaringen en winst in adoptie.
 3. De adoptiedriehoek in beeld.

Thema voor volgende week zaterdag: "Het adoptiekleinkind"

 1. Welke ondersteuning kan een adoptiegrootouder bieden aan het adoptiegezin?
 2. Waarmee moeten adoptiegrootouders rekening houden in de omgang met hun adoptiekleinkind(eren)?
 3. Gesprek met een adoptieouder en een adoptiegrootouder.

Een uitgebreider verslagje van hoe onze ouders deze 2daagse gaan ervaren volgt misschien nog wel.

074

 

 

 

 

 

En de toewijzingen? Bij RoH is het opvallend stil. Einde van de maand hopen we toch wel op wat posieve berichtgeving omtrent de toewijzingen. We zullen er waarschijnlijk nog wel niet bijzijn, maar als we nu al eens wat naar voor zouden opschuiven zouden we toch alweer een ietske beter gevoel krijgen......

09:52 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-09-08

Uitstapje naar Planckendael

Samen met enkele leden van onze YAHOO - Praatgroep zijn we zondag richting Planckendael getrokken. Het was op de regen na, een hele fijne dag. Heel wat kids waren er bij en vonden de speeltuin heel leuk. Ze zullen waarschijnlijk wel een halve zandbak meegenomen hebben naar huis.......

't Was een blij weerzien met enkele bekenden, maar tevens werden heel wat nieuwe contacten gelegd. Iedereen duimt nu voor ons, in de hoop een snelle toewijzing te krijgen. Namen noemen we niet, om ieders privacy te garanderen....

Wat ons betreft mogen zo'n reünies in de toekomst nog doorgaan! Tot ziens allemaal.

 

17:10 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

31-08-08

Jogging voor Ethiopië.....

Hoi iedereen,

Voorlopig weinig of geen adoptienieuws. De eerstvolgende toewijzingen worden dan ook maar pas in oktober verwacht. Wie gaat er zich aan een gokje? Wanneer gaan wij dat verlossende telefoontje nu krijgen? Wordt het oktober, november, december 2008 of moeten wij nog geduld hebben tot 2009?

Gisteren bij een stralende zonnetje hadden we onze dorpgenoten en vrienden Hans & Kristel samen met hun zoontje Markos uitgenodigd voor een BBQ. Uiteraard hadden we een schitterende en gezellige avond. Amaai Markos was gegroeid sinds we hem de vorige keer hadden gezien. Echt een tof kereltje.......

Geert liep vandaag mee met de capriooljogging te Opwijk. Een initiatief van Eddy & Katrien De Nil waarbij de volledige opbrengst gaat naar hun project in Ethiopië.

verkleind2

18:08 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-08-08

Ons "Stil" verlangen.

Zo kan je de voorbije periode wel noemen. In adoptieland is het nu wel enorm stil, doch is ons verlangen groot. Stil? Bij FIAC werden gisteren wel nog 4 kindjes toegewezen. Proficiat aan de gelukkige ouders!!

Via RoH worden er pas toewijzingen verwacht vanaf oktober. We proberen er tijdens deze stille periode ook wat minder aan te denken. We zouden er anders "gek" van worden. We wachten vol ongeduld wel op de aanpassing van de wachtlijst. De gelukkigen die in juni een toewijzing kregen zullen tegen begin september ook allemaal terug zijn met hun kids. We zullen dan wel een eindje zijn opgeschoven op de lijst.

Voor aanvang van de vakantieperiode stonden we op plaatsje 61 op de algemene lijst, en op 6 wat betreft onze voorkeur. Zouden er nog 6 kleine jongentjes worden toegewezen dit jaar? laat ons hopen van wel hé.

Op 31 augustus gaan we deelnemen aan een jogging ten voordele van de caprioolkinderen uit Ethiopië. Jullie komen toch ook hé?

Zo hebben we de stilte eventje doorbroken, we wachten echt moedig af. Ons stille verlangen wordt weldra beloont......

landkaart

11:54 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

01-07-08

Nieuwe wachtlijst, heel wat toewijzingen.

De nieuwe wachtlijst staan online, amaai zo veel toewijzingen hadden we niet verwacht. 11 families, 15 kindjes mogen zich gelukkig prijzen. Wij zijn ook best tevreden, we zijn aardig wat opgeschoven nu. Je kan ons vinden op plaatsje 61 en op 6 voor wat de voorkeur betreft. Nu wordt het wachten op nieuwe toewijzingen tot oktober - november.

Wij gaan ondertussen genieten van het goed weer, en veel BBQ. Een reisje zit voor ons deze zomer niet in. We opteren om zoveel mogelijk verlofdagen op te sparen, om dan volgend jaar bij ons grote moment ook heel lang thuis te zijn. Geert heeft van zijn werkgever de toelating gekregen om zijn dagen op te sparen, zelfs tot na 1 mei 2009. Als we dan een rekensommetje maken: 4 weken verlof van 2008 + 6 weken adoptieverlof + 2 weken verlof van 2009 en we kunnen bij aankomst van ons kindje volgend jaar bijna 3 maand thuisblijven. Voor Inge ligt het ietsje anders, ze mag amper 5 dagen van 2008 overdragen naar 2009. Inge zal dan ook een maandje ouderschapsverlof overwegen......

De komende weken gaan we dan ook heel wat andere bezigheden hebben. Terwijl de meesten op vakantie gaan, zullen wij vooral heel wat sport gaan doen. Fietsen, wandelen, joggen en fitnessen het staat allemaal op het programma. Voor Geert staat ondermeer zijn 6de deelname aan de dodentocht in Bornem gepland. Hopelijk haalt hij voor de 4de maal de eindmeet. Een dagje aan de zee, of een weekendje Ardennen zit er nog zeker in, dat zullen de weergoden wel bepalen....

HORIZON??? We leven echt wel heel erg mee, met alle ouders die wachtende zijn voor een kindje via bemiddeling van adoptiebureau HORIZON. We hopen echt dat er voor hen een oplossing wordt gevonden nu hun adoptiebureau aankondigde de activiteiten te stoppen.....

09:37 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-06-08

't Is toch weeral van dat zeker!

Dagen, weken wacht je telkens op die nieuwe wachtlijst. En dan is hij daar, en ben je voor de tweede keer op rij een plaatsje gezakt in je voorkeur. Ontgoocheling alom. Andere bijna mama's & papa's veranderen hun voorkeur van leeftijd en/of geslacht en wij zijn er de dupe van. 2 plaatsjes achteruit kan maanden betekenen in een toewijzingen. We staan nu op plaatske 63 op de totale wachtlijst en nummerke 9 volgens de voorkeur........

Ondertussen vullen we onze dagen met van alles en nog wat. Gelukkig staat onze kalender altijd goed volgeboekt, zo kunnen we onze zinnen toch wat verzetten. Zo waren we vorige zondag nog te gast in Tervuren. We kregen er een rondleiding in het museum van Midden-Afrika en kregen hierboven op onze eerste lessen op de djembé!

verkleind

 

19:27 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-04-08

Welkomstfeestje!

Deze namiddag waren we te gast op het welkomsfeestje van Bruktawit. Mama Vicky en papa Stefan hadden ons uitgenodigd in de gezellige Hemiksemse kroeg "De Witte". Vicky en Stefan, konden hun geluk echt niet verbergen. De kleine Bruktawit was al heel behendig en nieuwsgierig bij het openen van al haar cadeautjes.

We hadden een hele gezellige namiddag met een leuke babbel met heel wat fiere mama's en papa's die ons heel veel vertelden hoe alles in het gezinnetje verloopt na thuiskomst en nadien..... 't Was leuk om Angelique en haar kids Abigail en Mistir eens terug te zien, de leuke babbel met Nicole en haar fiere bink Behonegn. We maakten tevens kennis met Ingrid en Gino en hun 8 jarig dochtertje. Als we al die kids zo zien rondhuppelen, ze zien er toch allemaal zo schattig en gelukkig uit. Onze toewijzing kan echt niet snel genoeg komen nu.......

Langs deze weg willen we Vicky en Stefan nog eens van harte proficiat wensen en hen bedanken voor de uitnodiging en de leuke namiddag die we hadden. Angelique, Nicole, Ingrid & Gino bedankt voor de leuke babbel en hopelijk tot bij een volgende gelegenheid.

koffie

18:54 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |