29-06-06

Tussen de mensen

Een verhaal over adoptie in de pas verschenen editie van het weekblad "dag allemaal".

De ouders beschrijven hun helse tocht in de adoptieprocedure van hun zoontje "Runar". Het is eigenlijk niet te geloven dat het Belgische gerecht alweer eens gefaald heeft. Gelukkig is voor deze mensen alles in orde gekomen. Wij wensen de ouders Dirk en Iefke alvast nog veel geluk toe met hun hartediefje.

Waarom buitenlandse adoptie?

Wij hebben alvast deze beslissing genomen nadat we zelf het onrecht van de derde wereld met eigen ogen hebben moeten meemaken. Gewoon afschuwelijk.

We zouden het tevens afschuwelijk vinden moesten we bij binnenlandse adoptie de natuurlijke ouders tegen het lijf lopen in de een of andere supermarkt. Met buitenlandse adoptie geven we de kans aan een beter leven voor een echt kansarm kindje.

Waarom gaan wij voor een kindje uit Azie?

Omdat iedereen mag weten dat wij niet de natuurlijke ouders zijn. We zijn echter van mening dat gezien de aanhoudende dreiging van  extreemrechts een Afrikaans kind minder kansen zal krijgen wanneer het volwassen wordt. Het wordt hoog tijd dat onze heren politici het racisme met deftige middelen gaat bestrijden.

Ons eigen adopieverhaal.

Veel valt er op dit ogenblik niet te melden. Volgende week gaan we wel op bezoek bij 2 families die reeds een kindje hebben geadopteerd. Ze gaan ons de nodige informatie geven en dat zal je hier dan wel kunnen lezen. Nadien wordt het ook voor ons lang wachten tot september vooraleer we het voorbereidingsprogramma mogen starten. Hopelijk gaat het nadien wat sneller, we mogen echter niet vergeten dat we in België wonen, hier duurt blijkbaar alles veel langer dan elders. België het land met zijn ingewikkelde wetten en ellenlange rijen wachtenden voor u.

 

19:01 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

veel succes bedankt voor jullie bezoek aan mijn blogje, Geert en Inge en ik wens je heel veel succes in jullie adoptieprocedure. Ik hoor nog van jullie.
veel groetjes

Gepost door: Christine | 01-07-06

Succes Voila, we hebben al eens gekeken. Het ziet er heel goed uit. Op naar nog meer goede nieuwtjes!

Gepost door: Ellen & Dries | 02-07-06

De commentaren zijn gesloten.