23-07-06

Filipijnse schoolmakker na meer dan 15 jaar terug gezien.

Sinds onze adoptieplannen is Geert op zoek naar zijn Filipijnse schoolmakker. Ze werkten jarenlang samen in de traiteurszaak van Efren's schoonbroer Ludovic. Enkele weken geleden waren we al eens langs geweest in Mechelen, maar stelden we vast dat de zaak niet meer bestond. Na enkele weken zoekwerk hebben we Efren, inmiddels gehuwd  en gelukkige papa van  2 zoontjes, teruggevonden. Op het onverwachts klopten we bij hem aan deze namiddag. Geert herkende Efren nier meer, andersom echter wel. We werden met open armen ontvangen en hebben zeker 2 uur met elkaar zitten babbelen, met een lekker fris wijntje bij de hand. Vele herinneringen van vroeger werden dan ook weer opgehaald.

We maakten eveneens kennis met zijn echtgenote, zijn 2 zoontjes en nog een inwonende neef. We hebben dan ook meteen afgesproken om volgende maand bij een etentje nog eens af te spreken om wat meer herinneringen op te halen.

Toen we Efren vertelden over onze adoptieplannen, en we mogelijk voor een Filipijns kindje gaan kiezen, was hij direct bereid om ons hierbij te helpen indien dit zou nodig blijken. Onze landkeuze staat echter nog niet voor de volle 100% vast, het wordt China of de Filipijnen.

19:53 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Benieuwd hoe lang hun wachttijd zal zijn..........

Madonna en Ritchie vragen Pitt advies over adopteren

madonna_jpg_1701841b
Popster Madonna en haar man, filmregisseur Guy Ritchie hebben aan de Amerikaanse acteur Brad Pitt (Legends of the fall) om advies gevraagd over het adopteren van een kindje. Dat meldt het Britse tabloid The Sun vrijdag. Pitt zit op dit moment in een procedure om de officiële adoptievader te worden van Maddox en Zahara, de geadopteerde kinderen van zijn vriendin, actrice Angelina Jolie.
Kinderwens
De 47-jarige Madonna en haar man hebben Brad en Angelina volgens The Sun niet alleen om advies gevraagd, maar hebben ook dezelfde advocaat ingeschakeld voor de adoptie. Een bron bij de krant vertelt dat het showbizzkoppel serieus is over de adoptieplannen. "Ze zijn allebei gek op kinderen en willen hun gezin graag uitbreiden. Omdat het Madonna helaas niet is gelukt nog een keer zwanger te worden, willen ze nu adopteren."

Madonna en Ritchie hebben een zoontje, Rocco van 5. De zangeres kreeg eerder al een dochter, Lourdes (9), met haar toenmalige vriend Carlos Leon. (novum)

10:29 Gepost door Geert en Inge in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-06

Babyboom in China

China maakt zich op voor nieuwe baby boom

 babyboom2
HLN BACKGROUND   China, dat al 1,3 miljard inwoners telt, moet tussen 2006 en 2010 rekening houden met een nieuwe geboortegolf. De machthebbers in Peking zien dan ook geen enkele reden het stringente beleid van geboortebeperking aan te passen of te versoepelen. Het land kan zich volgens minister Zhang Weiqing van Familiezaken niet veroorloven om nog meer druk uit te oefenen op de toch al schaarse hulpbronnen van het land.

De bevolking van China bereikte in november 2005 het aantal van 1,3 miljard. De Chinese bevolking groeit momenteel met gemiddeld 8 miljoen mensen per jaar.

Het land kent al tientallen jaren de zogenoemde een-kind-politiek, die de bevolkingsgroei in toom moet houden. Het beleid is overigens niet voor iedere Chinees geldig of even stringent. Inwoners op het platteland mogen bijvoorbeeld meer kinderen hebben als de eerstgeborene een meisje is.

Een Chinees koppel heeft volgens het staatspersbureau Xinhua gemiddeld 1,8 kind, vergelijkbaar met het gemiddelde kindertal in Nederland.

Volgens officiële opgave heeft de politiek ervoor gezorgd dat de afgelopen dertig jaar zeker 400 miljoen geboortes van nieuwe Chineesjes uiteindelijk werden voorkomen. In de komende jaren bereiken grote groepen uit de „een-kind-generatie” de leeftijd waarop ze zelf weer kinderen gaan krijgen en dat zal voor het eerst sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw een nieuwe geboortegolf veroorzaken. „Om het lage geboortecijfer te handhaven zullen we het beleid dus ook niet gaan aanpassen”, aldus Zhang.

08:18 Gepost door Geert en Inge in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-06

Isabelle komt naar Zaventem.

Nadat we eerder de familie en vrienden van onze plannen hadden op de hoogte gebracht, zijn nu onze buren aan de beurt. We wonen hier in een mooie sociale woonwijk in het landelijke Lebbeke, een dorpje dichtbij Dendermonde en op de grens van Oost-Vlaanderen en Vlaams - Brabant.

Gunther en Isabelle, hun 2 kindjes Iljen en Birthe zijn onze naaste buren. Op een zonnig moment terwijl we met elkaar aan de klap waren hebben we dus onze plannen bekend gemaakt. Alweer met vol enthousiasme ontvangen, Isabelle heeft ons zelfs nu al beloofd dat ze ons zal komen verwelkomen in Zaventem als we met ons droomkindje hier gaan arriveren. Dat is echt leuk om dat al te mogen horen, en stiekem hopen we wel dat ze daar niet alleen gaat staan. De andere buren waaronder zeker Maria gaan we in de komende dagen ook nog wel het goede nieuws vertellen.

Ook al zal het nog lang duren eer onze familie wat groter is geworden, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen. Stilaan moeten we nog wat verbouwen in het huis en een mooie kamer klaar maken......

 

17:07 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-07-06

Op bezoek bij Tony, Hilde en Thibaut

Vandaag waren we te gast bij Tony en Hilde. Zij hebben 6 jaar terug een zoontje uit de Filipijnen geadopteerd, Thibaut.

Bij aankomst werd ons een glaasje champagne aangeboden en toostten we op een positief adoptieverloop. Wij hebben ons verhaal gedaan, over hoe we tot de beslissing gekomen zijn om eveneens een kindje te adopteren.

Tony en Hilde hebben ons hun verhaal verteld en heel wat foto's getoond over hun adoptie van Thibaut en de reis naar de Filipijnen. Zij hebben ons heel wat informatie verstrekt ivm het levensverhaal dat je moet schrijven, de vragen die aan bod komen bij het maatschappelijk onderzoek, enz...

Even later werden we cullinair verwend met een barbecue.  We hebben nog wat verder gepraat over onze familiebanden, de reacties die we tot nu toe gekregen hebben, zelfs de militaire loopbaan van Tony en Geert kwamen aan bod.

We hebben vandaag dus kennis gemaakt met enthousiaste ouders, wiens harten overlopen van geluk en blijdschap.

Zij hebben ons ook veel succes toegewenst met onze adoptieprocedure en hopen met ons mee, op een positieve afloop.

00:05 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-07-06

Op bezoek bij Anali(ke)

Maandag zijn we op bezoek geweest bij Anali(ke). Het dochtertje van Joost en Marijke. Het meisje vertelde ons zelf dat ze uit China komt. Op haar nu 4 - jarige leeftijd vertelde ze nog over haar broertjes en zusjes, haar Chinese mama en Chinese papa. Toen ze even later haar bedje in moest kwam ze ons beiden spontaan een zoentje geven. En ja hoor, dat doet wat met een mens, het sterkt ons om door te zetten.

Joost en Marijke vertelden ons uitvoerig over hun ervaringen in de hele adoptieprocedure,die voor hen zo maar even 3,5 jaar had geduurd. We kregen ook een uitvoerig reisverslag van hun trip naar China, leuk geïllustreerd met foto's.

De geweldige ouders beslisten reeds een tijdje geleden om een tweede kindje te adopteren. Waarschijnlijk reizen ze in september 2006 terug af naar China. Langs deze weg wensen wij hen in ieder geval veel succes toe.

Komende zaterdag gaan we op bezoek Bij Tony en Hilde die een zoontje uit de Filipijnen hebben. Zo krijgen we weer nuttige informatie,we willen ons op het mooie wat gaat komen, zo goed mogelijk voorbereiden.

19:46 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-07-06

Een familiefeestje

Gisteren zijn we naar een familiefeest geweest. Nonkel Gaston (Tonneken) heeft zijn pensioen gevierd. Het feest heeft geduurd tot in de vroege uurtjes. Er waren  tal van mensen van Inge's familie die ons verhaal al vernomen hadden van ons oma en dus moesten we gisteren toch nog wat meer uitleg geven.

We vinden het wel leuk om er te kunnen over praten, zo gaat de wachttijd van 2 jaar of langer misschien wat sneller voorbij.

Het enthousiasme bij iedereen is echt heel groot en dat geeft ons dan ook weer zoveel moed  om dit huzarenstukje tot een goed einde te brengen.

Volgende week trekken we voor het eerst op bezoek bij adoptieouders die alle stappen al eens hebben doorgemaakt en ondertussn genieten van hun kindje.

We hopen dat iedereen ons verhaal via deze weg wil volgen,en we zouden het echt op prijs stellen als ze hun bevindingen hier op onze blog achterlaten. Wanneer we nieuws hebben gaan we vanaf nu iedereen een mailtje sturen en verwijzen naar de blog.......

12:17 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |