21-08-06

F.I.A.C.

Vandaag brachten we een bezoek aan F.I.A.C.,het FLANDERS INTERCOUNTRY ADOPTIONCARE bureau, gelegen te Geel.

Na een rit van1u30', kwamen we aan op onze bestemming, door het drukke verkeer kwamen we zelfs een tiental minuutjes te laat toe op onze afspraak. We werden ontvangen door Katja. Een zeer charmante dame. Ze vertelde ons eerst over de werkwijze en de veschillende taakverdelingen van het centra. Aangezien onze belanstelling vooral uitgaat naar een kindje uit de Filippijnen werd dit land dan ook uitvoerig besproken. Opvallend bij de Filippijnen is de "matching" van de Filippijnse overheid, en dat 70 % van de adopties jongetjes zijn......

En wij die eerder voor onszelf voor een meisje zouden opteren, dit zou voor de Filippijnen betekenen op een langere wachttijd, en het duurt eigenlijk nu al zolang. De wachttijd duurt 1 tot 1,5 jaar en voor een Filippina kan dit oplopen tot 2 jaar.

De wachttijd gaat in op het ogenblik dat wij bij het adoptiebureau een definitief dossier zullen hebben, dit duurt waarschijnlijk ook nog wel een jaar. we moeten namelijk eerst in het bezit ziijn van het "definitief vonnis" van de jeugdrechter.

Binnen twee weken starten we met de "voorbereidingsperiode" van Kind en Gezin. Eind oktober gaan we ons dan inschrijven bij de jeugdrechtbank om ons voorlopig vonnis in ontvangst te kunnen nemen, waarna dan het "maatschappelijk onderzoek" van start zal kunnen gaan. Na deze laatste fase komen we dan als alles goed is verlopen in het bezit van een "definitief vonnis" en kan de procedure met het adoptiecentra en onze definitieve landkeuze van start gaan.

In september en oktober dus de start van onze "voorbereidingsperiode", we nemen dan ook contact met HORIZON, het adoptiebureau uit Beveren dat werkt met China.

Dus nog heel wat werk aan de winkel, maar voor de verwezelijking van onze droom hebben we er dit graag voor over...........

21:22 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Good luck Hallo adopteerderkes,

Hopelijk gaat het voor jullie allemaal wat sneller dan voorzien, zodat er snel jong geweld in jullie gezin kan komen. Alvast een goeie start gewenst met de cursus in september,

Bert, Sabine, Ward, Tuur, Miel & Kedija

Gepost door: bert | 22-08-06

succes Hoi Geert en Inge, we kijken uit naar jullie bezoek. Vuur maar al jullie vragen op ons af. Groetjes van ons drietjes

Gepost door: Yuxia & co | 22-08-06

Ook school? Hey Inge en Geert,
als we het zo lezen, moeten jullie in september ook "naar school" om voorbereid te worden. Heel veel succes hiermee!
Groetekes,
Ellen en Dries

Gepost door: Ellen en Dries | 25-08-06

Veel plezier op school Hallo,

we hebben zojuist gelezen dat jullie al 2 dagen naar school geweest zijn. Hopelijk is het allemaal niet te overdonderend. Maar dat mag jullie zeker niet weerhouden om door te gaan tot het einde. Natuurlijk krijgen jullie ook te maken met mensen die negatieve ervaringen opgedaan hebben rond adoptie maar daar kunnen jullie misschien iets uit leren. Ook met je eigen kinderen verloopt niet altijd alles naar wens. Dus de moed erin houden en tot binnenkort.

Veerle en Kris.

Gepost door: veerle en kris | 02-10-06

mooie foto Helaba,
Eindelijk eens de tijd genomen om eens bij te lezen in jullie blog. Wat leuk om er zo'n leuke foto op te zien van onze Jannes, 't is toch een schatje hé en bij tante Inge zijn ze graag hoor !!!
Jullie worden nogal klaar gestoomd zeg op die cursus... Maar volhouden hoor, elke dag, elke week, elke maand die passeerd is er eentje dichter bij julie kindje, en dat zal de moeite waard zijn.
groetjes Veerle

Gepost door: Veerle VM | 05-10-06

verder nieuws? En al verder nieuws? Wij zijn eveneens kandidaat adoptie-ouders en vernemen graag meer over jullie samenwerking met FIAC.

Gepost door: dmenw | 23-02-09

De commentaren zijn gesloten.