10-10-06

Voorbereidingsprogramma (dag 3)

Vandaag hebben we de derde dag in het voorbereidingsprogramma gehad. We hebben het gehad over de ontwikkelings-en opvoedingstaken bij een adoptiekind. De levenslijn en de daaraan gekoppelde ontwikkelingsfasen zijn gelijklopend met een niet-geadopteerde, maar bij een adoptiekind moet je extra waakzaam zijn. Bovendien zal een geadopteerd kind op een bepaalde leeftijd vragen beginnen te stellen over zijn / haar afkomst. Waarom het geadopteerd werd ? Aan de hand van een oefening heeft Carole ons hierover al doen nadenken. Hoe zal je reageren ? Hoe zal je je hierbij voelen ?

We hebben het ook eventjes gehad over wat er de volgende keer op de agenda staat. Er zal dan een panelgesprek plaatsvinden met een afstandsmoeder, een geadopteerde en een adoptieouder. Daar kijken we alvast naar uit. We zullen volgende week vrijdag (20/10/06) ook kennis kunnen maken met de andere kandidaat adoptieouders uit de andere provincies. Het panelgesprek gaat door in Aalst voor de 6 groepen die momenteel in het voorbereidingsprogramma zitten.

17:27 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

!!! We zullen doorgaan......

Gepost door: Ellen en Dries | 17-10-06

het schiet op Hoi Geert & Inge, voor jullie het beseffen, start de volgende mijlpaal in de procedure: het maatschappelijk onderzoek. En nadien kan het allemaal echt gaan gebeuren. We volgen jullie site. Wij starten op 17/11 met het MO, hopelijk kunnen we nadien snel aan de papierslag beginnen. Groetjes! xxx

Gepost door: Yuxia, Jan & Terry | 17-10-06

Hoi, klinkt als zware kost, dat voorbereidingsprogramma, maar het lukt jullie wel! Veel succes vrijdag! En tot binnenkort, dorpsgenoten ;-)

Gepost door: johan & ann | 18-10-06

De commentaren zijn gesloten.