24-11-06

Het wachten duurt wel lang.........

Inderdaad in onze procedure is het momenteel wat stilletjes. Op 7 december gaan we naar de jeugdrechter voor het tussenvonnis, nadien volgt dan het lange wachten tot we aan de beurt zullen zijn voor het Maatschappelijk Onderzoek.

We proberen echter om deze wachttijd nuttig te besteden en ons te infomeren waar en wanneer we maar kunnen. Zo gingen we woensdag naar een praatavond, die werd georganiseerd door VAG - Vlaams Brabant. Wij dus naar het landelijk gelegen dorpje Leefdaal (niet zo ver van Leuven).

We werden ontvangen door Mieke Van Dessel, journaliste bij TV - Brussel en Kanaal Z, maar vooral (adoptie)moeder van het Zuid - Afrikaans jongentje Ruben die 3 jaar is en ondertussen 1,5 jaar in België. Mieke vertelde dat ze haar adoptie deed via Wallonië na een aanvaring met "Kind en Gezin".

De tweede spreekster van de avond was Veronique, een 41 jarige vrouw van Koreaanse afkomst. Ze werd geadopteerd toen ze 4,5 jaar was. Zij vertelde hoe het was te moeten opgroeien in een gezin waar je er telkens weer wordt aan herinnerd dat je geadopteerd bent. Het is een schuldgevoel dat ze voor de rest van haar leven met zich meedraagt. Zelf is ze ook moeder van een Vietnamees dochtertje van 11 jaar oud. Veronique is door het lot getroffen en heeft enige tijd geleden een hartaanval gekregen, toch is ze een levenslustige vrouw en met de hulp van haar echtgenoot organiseert ze rootsreizen naar Korea. Met haar gezin ging ze de biologische ouders van haar dochtertje opzoeken.

De derde en laatste spreker was Jan Van Langendonck, Presentator van een radio 1 programma en vader van 2 Ecuadoriaanse lieve en mooie kinderen. Ondertussen zijn de kinderen Andres en Rien 12 en 9 jaar oud. Jan vertelde hoe zijn verhaal en alle omwegen daarbij tot stand kwam. Zijn verhaal van niet de medische wereld te bewandelen om zwanger te geraken, boeide ons heel erg, want wij maakten toch dezelfde keuze om doelbewust voor adoptie te kiezen.

Besluit: Alweer een boeiende avond, waar we heelwat hebben kunnen van opsteken. Wij raden het alle (kandidaat) - adoptieouders aan zich aan te sluiten bij VAG en deel te nemen aan de zeer interessante praatavonden die zij op regelmatige basis organiseren. 

http://www.adoptievlaanderen.be

13:30 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

we waren ook op de infoavond in leefdaal. wij vonden deze ook zeer intressant

nog veel succes met jullie verdere procedure
ilse

Gepost door: ilse | 29-11-06

De commentaren zijn gesloten.