07-12-06

Jeugdrechtbank

Deze morgen hadden we onze eerste afspraak op de jeugdrechtbank. Alhoewel het eerder een formaliteit is, waren we toch wat nerveus. Om 9 uur werden we ontvangen door 3 dames: de griffier, de jeugdrechter en de procureur. De jeugdrechter las het bericht voor dat we kandidaat - adoptieouders zijn. Vervolgens werden alle nodige documenten nog eens overlopen en de procureur voegde ons attest van "goed gedrag en zeden" toe aan het dossier. Er werd ons niet eens naar onze motivatie voor adoptie gevraagd. Enkel het verdere verloop van de procedure werd nog eens aangehaald. De jeugdrechter gaat zich nu beraadslagen en volgende week donderdag het voorlopig vonnis uitspreken en een MO aanbevelen. Het vonnis wordt ons per post toegestuurd.

De jeugdrechter haalde aan dat ze de wettelijke termijnen wil respecteren, dwz dat we ons binnen de 2 maanden terug zullen moeten aanmelden. Normaal gezien zouden we dan het definitieve vonnis moeten krijgen, maar de jeugdrechter zei er onmiddellijk bij dat er momenteel achterstand is met het uitvoeren van het MO. Dus zal er binnen de 2 maanden gewoon uitstel van vonnis uitgesproken worden totdat het volledige MO is afgerond.

18:19 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Hoi hoi, toch weeral een stapje dichter...
We blijven volgen!

Lieve groetjes

Gepost door: Francois & Nicole | 07-12-06

Bureaucratie Amai wat een paperassen dat daar allemaal bij komen kijken! Veel goeie moed en geduld gewenst, ik duim voor jullie dat het snel allemaal in orde komt.

Gepost door: Julie | 08-12-06

Stapje Hoi,
Toch weer een stap vooruit!
Proficiat!

Groetjes,

Joke en co.

Gepost door: Joke | 14-12-06

Jeugdrechtbank Hey Inge en Geert,

Wij hadden vandaag onze eerste afspraak op de jeugdrechtbank te Brussel. Marie-Hélène & Didier (koppel voorbereidingscursus) waren ook op het appel !!! Op 2 minuten waren wij buiten ... Deze namiddag wordt het vonnis uitgesproken...

Gepost door: peggy&stijn | 18-12-06

jeugdrechtbank Hoi Inge en Geert , wij worden aanstaande vrijdag verwacht op de jeugdrechtbank in Brussel. We laten jullie zeker weten hoe het verlopen is .
grtjs Carine en Geert

Gepost door: Carine en Geert | 18-12-06

oh dear wat een gedoe zeg, om een kindje te adopteren.... Zolang je naam niet Madonna of Angelina Jolie is, is het blijkbaar een helse tocht door een mallemolen van bureaucratie en paperasserij... Nog véél succes!!!

Gepost door: Ruthje | 18-12-06

Proficiat! Hoi,
Uiteraard mag je ons linken.. geen enkel probleem hoor! En wij zitten ondertussen te wachten op de 2de afspraak met de rechtbank. We hebben het evaluatie team al over de vloer gehad. De 2de keer is blijkbaar niet makkelijker dan de eerste keer.
Wij hopen om een antwoord te krijgen in januari februari 2007! We zijn ingeschreven van juni 2006 - 1e maal rechtbank 3 augustus 2006 en evaluatieteam gezien in november 2006. Dus duurt langer dan onze eerste keer! Toen was het begin tem Sara juist geen 2 jaar!
Véél succes dus met jullie adoptie! Ben zeker dat alles prima zal verlopen! En de keuze voor Ethiopië is schitterend! Sara is een fantastisch kind, lekker pittig, vinden we heerlijk. China is ook een goede optie (ben zelf van China nl) maar de wachttijden zijn enorm lang! We hebben collega's die in 2004 mee met ons in de cursus waren, vlugger hun vonnis hadden en ingeschreven waren in een adoptie.. en nu moeten ze nog wachten tot ergens in 2007 en nog steeds geen toewijzing!
In ieder geval prettig feestdagen!
Groetjes,
Vé x

Gepost door: | 22-12-06

De commentaren zijn gesloten.