22-12-06

Gelezen in het "metro" krantje van 20/12/2006

Geen Chinese weesjes meer voor dikkerds

PEKING Amerikanen of Europeanen die te dik, te oud of ongetrouwd zijn mogen geen Chinese kinderen meer adopteren, melden Amerikaanse adoptieorganisaties. de Chinese overheid bevestigt dat er nieuwe richtlijnen zijn, maar weigert in te gaan op details. Maar volgens Harrah's Adoption Internatinal Mission komen vanaf 1 mei alleen buitenlanders in aanmerking die minstens 2 jaar getrouwd zijn, tussen 30 en 50 jaar zijn en wiens BMI niet hoger is dan 40. Ook uitgesloten zijn mensen die medicijnen slikken voor depressie of angstaanvallen en mensen met ernstige gezichtsafwijkingen.

www.hfsadopt.org/china

Wij komen dus nog in aanmerkingen volgens de nieuwe richtlijnen. Gaat dit de steeds oplopende wachttijden voor China echter beperken? Wat in 2008 als in Peking de OS doorgaan?

Wij informeren ons alvast ook over een adoptie uit Ethiopie !! Ondertussen wachten we geduldig af op een schrijven van de jeugdrechter met de beslissen van het voorlopig vonnis. Wanneer ons MO start weten we dus helemaal nog niet.

 

Prettig kerstfeest en Happy 2007 voor iedereen die dit leest.

19:21 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mamadou.. Hoi,

Mamadou is ons vakantiekindje van 5 jaar, het is de derde keer dat hij ons komt bezoeken. Kijk maar eens naar de website van de Vreugdezaaiers. Dit zijn kindjes die graag op vakantie willen gaan, maar nog ouder(s) hebben die dit niet kunnen betalen.
Op deze manier maken we iedereen een beetje gelukkiger.. zeker Sara.. zal ze terug moeten leren delen.. haha..

Groetjes,
Vé x

Gepost door: | 23-12-06

Tja...de nieuwe criteria vanuit China!!
Aanvankelijk kozen we ook voor China, maar omdat wij 4 dochters hebben, kozen we liever voor een zoontje, hetgeen niet reël was, indien we bij onze eerste keuze bleven.
Uiteindelijk zouden we niet meer in aanmerking komen wegens de leeftijd van François...of mss wel? Ons dossier zou al wel eind 2006 in China beland zijn, maar stel je voor...zouden we nog wel gelukkikg geweest zijn, nadat we die nieuwe criteria ontdekten? Wat zouden we tegen ons kind moeten zeggen..."We zijn destijds door het oog van een naald gekropen, wanneer we jou adopteerden?

We wensen jullie alvast veel succes met de verdere procedure!!

Gepost door: François, Nicole, kinderen &... | 03-01-07

De commentaren zijn gesloten.