22-12-06

Gelezen in het "metro" krantje van 20/12/2006

Geen Chinese weesjes meer voor dikkerds

PEKING Amerikanen of Europeanen die te dik, te oud of ongetrouwd zijn mogen geen Chinese kinderen meer adopteren, melden Amerikaanse adoptieorganisaties. de Chinese overheid bevestigt dat er nieuwe richtlijnen zijn, maar weigert in te gaan op details. Maar volgens Harrah's Adoption Internatinal Mission komen vanaf 1 mei alleen buitenlanders in aanmerking die minstens 2 jaar getrouwd zijn, tussen 30 en 50 jaar zijn en wiens BMI niet hoger is dan 40. Ook uitgesloten zijn mensen die medicijnen slikken voor depressie of angstaanvallen en mensen met ernstige gezichtsafwijkingen.

www.hfsadopt.org/china

Wij komen dus nog in aanmerkingen volgens de nieuwe richtlijnen. Gaat dit de steeds oplopende wachttijden voor China echter beperken? Wat in 2008 als in Peking de OS doorgaan?

Wij informeren ons alvast ook over een adoptie uit Ethiopie !! Ondertussen wachten we geduldig af op een schrijven van de jeugdrechter met de beslissen van het voorlopig vonnis. Wanneer ons MO start weten we dus helemaal nog niet.

 

Prettig kerstfeest en Happy 2007 voor iedereen die dit leest.

19:21 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-12-06

Jeugdrechtbank

Deze morgen hadden we onze eerste afspraak op de jeugdrechtbank. Alhoewel het eerder een formaliteit is, waren we toch wat nerveus. Om 9 uur werden we ontvangen door 3 dames: de griffier, de jeugdrechter en de procureur. De jeugdrechter las het bericht voor dat we kandidaat - adoptieouders zijn. Vervolgens werden alle nodige documenten nog eens overlopen en de procureur voegde ons attest van "goed gedrag en zeden" toe aan het dossier. Er werd ons niet eens naar onze motivatie voor adoptie gevraagd. Enkel het verdere verloop van de procedure werd nog eens aangehaald. De jeugdrechter gaat zich nu beraadslagen en volgende week donderdag het voorlopig vonnis uitspreken en een MO aanbevelen. Het vonnis wordt ons per post toegestuurd.

De jeugdrechter haalde aan dat ze de wettelijke termijnen wil respecteren, dwz dat we ons binnen de 2 maanden terug zullen moeten aanmelden. Normaal gezien zouden we dan het definitieve vonnis moeten krijgen, maar de jeugdrechter zei er onmiddellijk bij dat er momenteel achterstand is met het uitvoeren van het MO. Dus zal er binnen de 2 maanden gewoon uitstel van vonnis uitgesproken worden totdat het volledige MO is afgerond.

18:19 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |