15-03-07

Geen uitspraak, maar uitstel

Vandaag zijn we naar de jeugdrechter geweest, aanvankelijk zou vandaag het "definitief vonnis" worden uitgesproken. Volgens de wet zou deze uitspraak 2 maand na het voorlopig vonnis (07 december 2006) moeten worden uitgesproken, voorwaarde is echter wel dat het MO dan al heeft plaatst gevonden. Hier knelt nu juist het schoentje, het MO start pas volgende maand op10 April en zal 4 gesprekken omvatten. De eindbespreking in het CAW - team vindt pas plaatst op 31/05/2007. Dit resultaat gaat dan via K&G naar de jeugdrechtbank in Dendermonde. Aangezien deze administratieve formaliteiten heel wat tijd in beslag kunnen nemen, en wij het vonnis eerst moeten kunnen inlezen, en desnoods een raadsman op de zaak moeten zetten heeft de rechter vandaag beslist om het definitief vonnis pas uit te spreken op 06 september 2007.

Dit is dus een een uitstel van uitspraak van 6 maand, in juli en augustus zijn er trouwens geen zitdagen om de rechtbank. Het was wel eventjes slikken toen we dit hoorden, maar we zijn gemotiveerd en weten waar we voorstaan. Ook al duurt dit proces nog heel lang, we gaan door. Een kind een beter leven te kunnen geven is onze vurigste wens. Met volle moed naar 10 april en ons eerste gesprek (kruisverhoor)

 

17:46 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

gefeliciteerd beste Inge en Geert,

Hartelijk gefeliciteerd met jullie beslissing. We wensen jullie heel veel succes met de lopende procedures. Het neemt allemaal veel tijd in beslag maar wat je er voor in de plaats krijgt is werkelijk fantastisch.
Groeten
Jo Hilde en Jazmin

Gepost door: Jo,Hilde en Jazmin | 16-03-07

De weg is lang hé nu nog 6 md tot de uitspraak.. veel sterkte

Gepost door: christine | 16-03-07

Ooit komt dat wondertje er wel... Bij ons verging het ongeveer net zoals bij jullie. Ons tussenvonnis was van 2 februari en op 19 september, verschenen we 2de maal voor de rechtbank!!! Op die moment konden we er niet om lachen!!! Maar uiteindelijk breekt er een tijd aan, dat je al dat wachten vergeet en jullie het kunnen vertellen aan nu net dat ene speciale kindje...

Liefs,
Nicole

Gepost door: François, Nicole, kinderen &... | 16-03-07

hallo Wat ik wel niet begrijp dat jullie al naar de jeugrechter gaan als jullie nog geen maatschappelijk onderzoek en al gehad hebben. Was dat een vergissing? In elk geval heb je nu de jeugdrechtbank al eens gezien.

Gepost door: christine | 16-03-07

Ook hallo ! Hey,
Ik zag dat jullie ons nog eens een bezoekje hadden gebracht ;-). Bedankt voor het duimen, het zal wederzijds zijn hier voor jullie gesprekken die in aantocht zijn ! Veel succes daarmee !
Het mooie prentje heb ikzelf ook "geleend" van Nicole (die hier ook een reactie heeft neergepend :-)), denk niet dat ze er iets op tegen heeft dat jullie het ook gebruiken, het is immers een hele mooie boodschap hè ?!
Groetjes,
David, Greet, Toon, Tuur en Miel

Gepost door: Greet | 16-03-07

jullie komen er wel Geert en Inge,
Ik weet dat het nu nog ver lijkt, maar het gaat vooruit hoor, ook al is het dan langzaam. Moed houden.
Weet je, Mijn adoptiewens is ook "gegroeid" op de DR bij het zien van veel ellende in het binnenland.
En mijn eerste keuze was dan ook steeds Haiti. Het is uiteindelijk Ethiopie geworden en ik kan me nu zelfs niet meer anders indenken.
Heel veel succes verder

Groetjes Nadia

Gepost door: Nadia | 17-03-07

De commentaren zijn gesloten.