10-04-07

Eerste gesprek met het CAW

Deze morgen waren we al vroeg uit de veren, het eerste gesprek met het CAW (Gent) stond op het programma. Een belangrijke dag! We hadden een afspraak om 9 uur met de maatschappelijke assistente mevrouw Ditte Brys.

Hoewel we ons al goed hadden geïnformeerd, was toch eventjes afwachten wat er op ons ging afkomen. We werden goed ontvangen en kregen een kop koffie aangeboden. De maatschappelijk assistente stelde ons meteen op ons gemak, en alzo kwam het gesprek vlot op gang. Er werd een goede uitleg gegeven waarom het M.O. noodzakelijk is. Wij konden ook vrij uit zeggen hoe wij hier tegenover staan.

Het gesprek vatte aan met de vraag van wat er ons bijgebleven is van het voorbereidingsprogramma en of we hierbij bemerkingen hadden. Onderwerpen die onder andere aan bod kwamen waren : "hechting" en "het kinddossier". Over "hechting" werd er ons gevraagd wat wij hierbij verstaan, hoe we dit zouden aanpakken ? Welke problemen kunnen er zich voordoen?, Wat verandert er voor het kind ? Wat moet het kind achterlaten ? ... Bij de vragen over "het kinddossier" werd er gepolst of we al een voorkeur hadden voor een bepaalde leeftijdscategorie, geslacht, land van herkomst. Er werd eveneens gevraagd hoe we zouden reageren mocht er in het kinddossier vermeld staan dat het kind verwekt werd door verkrachting, dat het kind eventueel mishandeld werd,...  Uiteraard kwamen ook persoonlijke thema's aan bod : onze werksituatie, persoonlijke relatie, de tijdsbesteding (tijd die we vrijmaken voor het kind, zoals adoptieverlof, loopbaanonderbreking,...) Volgens de maatschappelijke assistente kan de "hechting" tussen kind en ouders lang duren (tot meer dan 6 maanden).

Het gesprek heeft in totaal 2 uur geduurd. We houden hier een goed gevoel aan over, maar hebben toch nog enkele vragen genoteerd waar we verder zullen over nadenken......

Het volgende gesprek gaat door op 25 april 2007, dit maal met de psycholoog. Er werd ons nu al gezegd dat er dan meer zal gesproken worden over ons levensverhaal dat we al enige tijd geleden hebben gemaakt.

 

 

15:13 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Het gesprek... Heykes,
Het eerste gesprek zit erop! Jullie zijn gestart met het volgend belangrijke deel uit de procedure. Volgens mij is alles vlotjes verlopen, toch tussen de regels doorgelezen...?
Ik hoop dat het volgende gesprek net zo vlotjes verloopt. Ook dan zullen we voor jullie hier een beke duimen!!!
groetjes,
Jirina

Gepost door: Jirina | 10-04-07

Een stapje verder fijn dat het gesprek goed verlopen is !
groetjes

Gepost door: Christine | 11-04-07

Ons nieuwe avontuur Allee, de spits is eraf! Fijn dat het een positief gesprek was! Op naar de volgende!
Greetz
Alison en Remy

Gepost door: Remy en Alison | 11-04-07

Wij tellen met jullie mee af naar 25 april en hopelijk houden jullie daar ook een goed gevoel aan over!
Wij duimen...

Groetje

Gepost door: François, Nicole, kinderen &... | 11-04-07

Markos.. Hallo proficiat! We hopen dat het voor jullie goed gaat uitdraaien!
Markos is één van Sara haar reisgenootjes. Dus jammer genoeg geen zoontje van ons.
Groetjes,
Vé x

Gepost door: | 13-04-07

We zijn blij dat jullie een goed gevoel overhouden aan het eerste gesprek, hopelijk loopt het tweede ook goed! We blijven duimen en hopen mee dat het hele schema nu niet meer vertraagt, dat onze kindjes samen kunnen spelen!
J&A

Gepost door: ann | 17-04-07

gevonden! Blog gevonden ;) Vanaf nu volg ik jullie verhalen ook.
Heel veel succes met het verdere MO!

Gepost door: sofie | 17-04-07

Nog 1 keer slapen Joehoe ! Nog 1 keer slapen en het is 25 april ! Tijd om onze duimen weer in de lucht te steken. Veel succes met het tweede gesprek.
Groetjes,
Greet

Gepost door: Greet | 24-04-07

toi toi toi Wij duimen voor morgen! Jullie zullen dat goed doen. Succes!

Gepost door: Yuxia, Jan & Terry | 24-04-07

De commentaren zijn gesloten.