25-04-07

Tweede gesprek CAW

Deze morgen hebben we ons tweede gesprek gehad in het kader van het M.O. Een geprek met psycholoog Haribert Govaert stond op het programma. We kunnen het gesprek onderverdelen in drie fasen :

1) Bevindingen van het vorige gesprek, en het dieper ingaan op de term "hechting". We hebben dan ook onze mogelijkheden aangebracht met betrekking tot eventuele loopbaanonderbreking, 4/5 arbeidsduur of zelfs halftijdse loopbaanplanning. We hebben duidelijk gesteld dat we dit zeker zouden doen, in het belang van ons kind.

2) Aangezien wij het "medische pad" niet hebben bewandeld, na onderling overleg, werden hier vandaag toch wel een aantal vragen over gesteld. "Stel dat jullie dan toch zwanger geraken tijdens de procedure. Wat doe je dan?" Ons antwoord was om zeker met de adoptie door te gaan, tenslotte leven we hier al lang naar toe. Een biologisch kind blijft welkom, en indien we toch zwanger zouden worden, zijn beide kinderen welkom. Hier had de psycholoog toch heel wat vragen en bedenkingen bij, die volgens hem haaks tegenover de "hechting" staan. Alvast een vraag waar we ons verder beiden zullen in verdiepen om ons bij het volgende gesprek te verduidelijken.

3) Het laatste item van de dag ging dan over ons levensverhaal. Vooral de kinderjaren en puberteit kwamen aan bod. In een volgend gesprek komen onze persoonlijkheid en relatie aan bod.

Na 3 uur praten en ons steeds weer te moeten verantwoorden werd het gesprek afgerond. Dit keer keerden we met een gemengd gevoel huiswaarts.

Het CAW maakt nu een tussentijdse evaluatie, en zal de nodige aandachtspunten en bemerkingen met ons verder bespreken in de volgende (2) gesprekken. Het derde gesprek gaat door op 11 mei 2007, dit keer bij ons thuis.

 

16:44 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

wel moeilijk hé om zo adoptiekindje te kunnen krijgen.
omdat je eerst overal naar toe moet..
heel veel sterkte gewenst.
kristalvrouwtje.

Gepost door: kristalvrouwtje | 25-04-07

Laat jullie vooral niet ontmoedigen, ook wij hadden bij een bepaald gesprek die gemengde gevoelens, maar jullie kunnen bij jullie eigen bedenkingen er de volgende gesprekken weer op terug komen!
Wij duimen voor 11 mei...

Groetjes,
Nicole & co

Gepost door: François, Nicole, kinderen &... | 28-04-07

Hey, We duimen mee op 11 mei. Die gemengde gevoelens hadden wij ook. Er zijn geen slechte antwoorden als je maar eerlijk met jezelf bent. Bij ons bracht de psychologie ook van die opmerkingen, maar dat gaf ons ook de kans om er over na te denken en om er bij het volgende gesprek op terug te komen. Voor ons was het wel goed om over sommige dingen na te denken.

Groetjes en vooral een prettig weekend.

Gepost door: Angelique | 29-04-07

Hallo,

Onze psy was ook Harribert. Laat jullie niet teveel afschrikken door hem hoor! Wij wisten echt niet wat wij moesten denken na die twee eerste gesprekken en ik moet bekennen dat de schrik er goed in zat. Maar uiteindelijk bleek na de tussentijdse evaluatie dat zij een heel positief beeld over ons hadden. Dus maak je zeker niet teveel zorgen en wees gewoon jezelf. Wij duimen alvast. En nu op naar de 11de mei!

Joris en Nathalie

Gepost door: Nathalie en Joris | 30-04-07

Ons nieuwe avontuur inderdaad die gesprekken kunnen je soms helemaal uit je lood slaan. Maar laat je er vooral niet door opjagen! Rustig blijven, en veel met z'n tweetjes de vorige gesprekken overlopen en bespreken!
Succes de 11e mei!

Gepost door: Remy en Alison | 30-04-07

Julie gevoelens na het gesprek met de psycholoog zijn zo herkenbaar... Blijf gewoon jezelf en toon inderdaad dat je over wat gezegd is nagedacht hebt en dat jullie er samen over gesproken hebben.
Die Harry is wel een rare he... Een mengeling van een clown en Panamarenko, vonden wij. En zenuwachtig dat die bij ons ook overkwam! Constant met zijn stylo zitten spelen, soms had ik de indruk dat hij zich minder op zijn gemak voelde dan wij.
En hij blijft blijkbaar altijd wel bij iets hangen - bij ons was dat bij Pauls moeilijke jeugd, bij jullie bij het feit dat jullie 'het medische pad' niet bewandeld hebben...
Succes nog bij de volgende gesprekken, blijf vooral jezelf!

Groetjes,
Paul & Peggy

Gepost door: peggy | 01-05-07

Nog iets vergeten: bedankt voor jullie zeer lieve reactie op onze blog! Ik vond het zeer mooi gezegd. We streven er natuurlijk naar om van dat nieuwe huis een warm nest te maken, en het doet zeker deugd als je merkt dat dat ook zo overkomt...

Peggy

Gepost door: Peggy | 01-05-07

niet altijd makkelijk Die gesprekken, ze gaan soms echt wel diep he. Kan me voorstellen hoe moeilijk het is. 11 mei duimen we weer mee!!

Gepost door: sofie en co | 05-05-07

De commentaren zijn gesloten.