11-05-07

Thuisbezoek CAW - derde gesprek

Ethiopian flag<br>some one Deze ochtend kregen we het bezoek van de maatschappelijke assistente Ditte Brys die om 9 uur al voor de deur stond. Ons huisje kreeg de afgelopen week een extra poetsbeurt, we willen tenslotte een goede indruk nalaten.

Na de koffie kwam het gesprek al vlug op gang. De bedenkingen die er bij de tussenevaluatie waren, werden ons al gauw verduidelijkt. Er werd voornamelijk aan Geert gevraagd om wat meer uitleg en verduidelijking te geven van zijn verwerkingsproces over het feit dat er geen biologische kinderen zijn in ons gezinnetje. Hierbij aansluitend kwam de hechtingsproblematiek van een adoptiekind terug ter sprake. Ditte vroeg ons of we al een landkeuze hebben gemaakt. We hebben haar verteld dat we volop voor een kindje uit Ethiopië gaan.

Inge's jeugdjaren en het feit dat zij zonder vader is opgegroeid werden nog eens aangehaald. Deze situatie is vergelijkbaar met wat een adoptiekind doorstaat en er werd dan ook gepolst bij Inge hoe ze dit aan het kind zou uitleggen.

Na het 3 uur durende gesprek vroeg Ditte om een rondleiding in ons huis, ze gaf meteen de reactie dat er plaats genoeg is voor een kind om met een fietsje in de woonkamer rond te rijden. We vonden dit dan ook een leuke opmerking. We hebben bij afloop van dit derde gesprek terug een wat positiever gevoel bij het verloop van het MO. De volgende afspraak is met psycholoog Haribert Govaerts op woensdag 23 mei.

We willen langs deze weg iedereen bedanken die ons de afgelopen weken gesteund hebben hetzij via een reactie op onze blog, via email of persoonlijk contact. Wij hopen om na de uitspraak van het positief vonnis door de Jeugdrechter (op 6 september) jullie eens te mogen ontmoeten.

15:54 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

We herkennen die situatie's ... Toen wij in volle verwachting waren voor Manou (we wisten toen wel nog niet dat er was;-) ) , hadden we ook het ene psygologisch gesprek na het ander , je durft soms dingen niet te zeggen omdat je denk dat het negatief gaat overkomen enz ... maar wees gewoon jullie zelf en alles komt in orde , nu gaat alles wel snel evalueren als je al op 6 sept. vonnis hebt zou het kunnen dat jullie volgend jaar die tijd met z'n 3tjes reeds zijn . Wij blijven duimen en jullie "geduld" veel sucses voor de toekomstige papa & mama

Gepost door: katrien r | 11-05-07

Hallo fijn te lezen dat het deze keer volledig positief meeviel.
groetjes en nog veel succes

Gepost door: christine | 11-05-07

Goed gevoel Je dat kennen we. Het hele huis een grondige beurt geven voor het huisbezoek. Alleen is de MA bij ons niet verder dan de woonkamer geweest grrrrr ;o)
In ieder geval, goed dat jullie er een goed gevoel aan overhouden en we duimen voor 'positief'

Groetjes
Tanne&Co (hoog-adoptiezwanger)

Gepost door: Tanne | 11-05-07

duimen We duimen mee voor september!!!

Gepost door: Dirk en FLeur | 14-05-07

Zozo, Ethiopië is het geworden? Nu weet ik waar ik precies jullie link mag plaatsen;)

Op naar 6 september!!!

Nicole

Gepost door: François, Nicole, kinderen & broertje Addis | 17-05-07

nog 1 keertje het laatste gesprek is in zicht, dus nog even op de tanden bijten. Hopelijk vliegt de tijd voor jullie en zitten jullie straks voor de jeugdrechter te glunderen! Groetjes van ons drietjes

Gepost door: Yuxia, Jan & Terry | 17-05-07

OEF ... laatste keer duimen ! Zal ook blij zijn als jullie er vanaf zijn :-). Weer een briefke met data minder op mijn pc-ke ;-).
Toi Toi Toi voor morgen !
Groetjes,
Greet en co.

Gepost door: Greet | 22-05-07

De commentaren zijn gesloten.