24-06-07

 Chinese wandeling

We waren uiteraard op de afspraak gisteren, op de laatste VAG - bijeenkomst voor de zomervakantie. Om 14u30 vertrokken we vanuit Dendermonde richting Antwerpen. Een uurtje later stonden we al op het Astridplein, aan de leeuwekoppen. Meteen zagen we Jan en Terry en de adoptieverhalen waren meteen het belangrijkste onderwerp.

Met een groep van zo'n 26 personen vertrokken we richting "Chinatown", of de Van Wesenbeekstraat waar we door gids Phillipe Ng doorheen de Chinese cultuur werden geloodst. Wij weten nu wie "Ying en Yang" zijn, we maakten zelfs kennis met "broer1 en zus 3".

Phillipe bracht ons langsheen de Boeddhistische tempel, de Chinese bakker, de accupuncturist en een Chinese "Sun Wah" supermarkt. De 2 uur durende wandeling werd af en toe eens afgekoeld door een fikse regenbui.

Deze leuke dag werd afgesloten met een lekkere Chinese maaltijd in het restaurant Monkey King. We werden er verwend met een overheerlijke lychee - aperitief, gevolgd door lekkere " Dim Sum" en een pikante Chinese kippensoep. En dit was nog niet alles, een keuze uit 5 verschillende hoofdschotels deed ons lekker smullen, zelfs met de stokjes ging alles goed naar binnen. Als afsluiter kregen we nog een ananasbeignet met een bolletje ijs en voor de liefhebbers was er nog Chinese thee.

Een gezellige dag in het Chinese Antwerpen werd hierbij afgesloten, adoptie was terug het onderwerp van de dag. Leuk om weer eens nieuwe (kandidaat) adoptieouders te hebben ontmoet. Voor ons blijft het ondertussen afwachten op het definitief vonnis. Volgende week nemen we toch maar eens contact op met kind en gezin, en het CAW. Het zou leuk zijn te weten of ons dossier al in omloop is. Wordt vervolgd....

 

Onze landkeuze viel al een tijdje geleden op "Ethiopie", maar ook alle andere (adoptie)kindjes hebben een plaatsje gekregen in ons hart.

 

08:00 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |