12-07-07

Goed nieuws

Na de laatste weken contact te hebben genomen met het CAW, Kind en Gezin en de jeugdrechtbank ivm de opvolging van ons dossier, kregen we gisteren de verlossende boodschap de het dossier was aangekomen op de rechtbank. We konden niet langer wachten, en met volle moed gingen we het vandaag inlezen.

Geert was wat afwachtend en Inge had een goed gevoel en ja, ze heeft gelijk gekregen. HET ADVIES IS POSITIEF. Oef, het lange wachten wordt beloond. De rechter kan niet anders dan op 6 september dit advies te volgen en ons een positief vonnis bezorgen.

Wat stond er zoal in het verslag?

- Tijdens de geprekken kwamen we over als een "warm koppel" met veel zorg voor elkaar.

- De verschillen tussen beiden werden met een lach naar elkaar besproken, we hebben een realistische kijk op onze relatie.

- We maken een stabiele en hechte indruk. We kunnen op een vlotte manier communiceren en tonen begrip voor elkaars gevoelens en wensen.

- Wat we over onszelf en onze relatie vertellen lijkt congruent met hoe we overgekomen zijn tijdens de gesprekken.

EINDCONCLUSIE :

1. Warme en complementaire relatie.

2. Tonen een grote bereidheid om naar het specifieke van adoptie te kijken en tonen een grote inzet om het specifieke van adoptie zich eigen te maken.

3. We verwachten geen onvoorwaardelijke hechting van een adoptiekind.

4. We waren bereid om tijdens de gesprekken te reflecteren over de verschillende elementen en om hierover in communicatie te gaan.

5. We zijn voldoende omringd door een netwerk van familie.

--> De protectieve factoren in het dossier wegen duidelijk op t.o.v de risicofactoren.

Hier kan een rechter alleen maar JA opzeggen. We zijn overgelukkig met dit advies. Er stonden hier en daar wel wat foutjes in het verslag. Zo bleek Inge plots 6 jaar ouder te zijn dan Geert. Geert vond dit eigenlijk wel een leuk zinnetje.

Om dit alles te vieren gaan we vandaag, morgen en het hele weekend een klein feestje bouwen. We plannen voor augustus ook een reisje, bestemming nog onbekend. In ieder geval richting de zon!!!

 

20:52 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |