22-08-07

Ray of Hope & F.I.A.C.

We zijn terug in het koude België. Onze vakantie op Korfoe heeft ons echt wel deugd gedaan, wie weet was dit wel onze laatste vakantie met ons tweetjes. Hopelijk gaat het vanaf september nu wat sneller in adoptieland.

Onze landkeuze staat nu toch wel al een tijdje vast, we informeren ons nu over alles wat met Ethiopie te maken heeft. Het kindprofiel hebben we voor onszelf wel al bepaald. We zouden graag een zo jong mogelijk kindje willen hebben, zodat we het zelf zijn eertse stapjes kunnen leren zetten en zijn eerste woordjes willen horen. Het geslacht vinden we minder belangrijk, aangezien dit ons eerste kindje is. We hebben wel een lichte voorkeur voor een meisje.

We bezochten eerder reeds ROH en FIAC al een keertje, begin september doen we dat nog een keer, en ja dan moeten we een beslissing nemen. Als iemand tips heeft zouden we die uitereerd graag te horen krijgen. Hoe meer info hoe beter. We wonen maar op een halfuurtje rijden van ROH, maar we vernamen dat het bij FIAC zoveel sneller gaat, dus we twijfelen nog een beetje.......

12:12 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ray of hope ik weet zelf dat het niet makkelijk is om te kiezen op eender welk vlak ivm adoptie. Zelf hebben we ook op zoek moeten gaan naar een adoptiedienst die ons het beste lag en ik moet zeggen dat dat voor ons ROH is. Bij Fiac zijn we niet zo goed ontvangen ons dossier lag daar al voor we op intake zijn geweest en ze hadden nog niet eens de moeite gedaan om deze te lezen straffer zelfs ze wisten zelfs niet dat hij bij hun was. We kwamen in aanmerking voor adoptie uit Thailand en Ethiopie. Toen we de week erop terug gingen voor alles inorde te maken wilde ze zelfs niet meer voor ons bemiddelen..... wegens geloofovertuiging was hun uitleg We waren niet katholiek genoeg voor hun, niet voor de kerk getrouwd en blabla.. Dit alles niet bij ROH ieder is daar gelijk voor de wet en geene zever om gelijk welk geloof! De mensen zijn daar echt heel vriendelijk en meelevend en staan altijd klaar om op uw vragen een juist antwoord te geven.
Het is inderdaad zo dat het iets langer duurd metROH maar de kindjes die via ROH geadopteerd zijn 'toch degene die ik al heb gezien' zijn echt wel gezond en goed verzorgd. De wachttijden verschillen wel naargelang je voorkeur. Neem zeker de tijd om aan te voelen welke dienst je het beste ligt tenslotte zijn zij degene die bemiddelen voor u kindje
lieve groeten van Vicky

Gepost door: vicky | 22-08-07

volg jullie hart geert en inge

hopelijk kunnen jullie er weer volledig tegen aan na jullie reisje
kzou zeggen volg jullie hart wat de keuze betrefd

en succes op 6 september t 'is niet lang meer hè......
veel geluk, en geef er ook maar nè lap op zulle
daaaaaaag

Gepost door: ilse en wim | 23-08-07

ray of hope wij waren zeer content van ray of hope.

een babbeltje doen met beiden is een zeer goed iee en volg daarna jullie hart

veel succes op 6/9

Gepost door: ilse | 23-08-07

Hoi, tips kan ik niet geven. Wij hebben ook met Ray of hope gewerkt.. omdat ze vooral dichter bij ons zitten. We wilden oorspronkelijk uit Zuid Afrika adopteren, maar werd ook geweigerd omwillen van het geloof. Toen was hun kanaal naar ethiopie nog niet open, dus ja... ik zou zeggen volg jullie gevoel en jullie hart..
Groetjes en maak er ondanks de regenbuien toch nog een zonnige dag van.
Groetjes,

Angelique en Co

Gepost door: angelique | 23-08-07

Toen wij met adoptie begonnen en kozen voor Ethiopië, was er alleen maar RoH dat bemiddelde voor Ethiopië!
Wel gingen we op informatie bij Fiac en spijtig was er op die moment nog maar weinig ervaring aangaande dat land, zodat wij al snel onze beslissing hadden gemaakt.
Nu ligt dat natuurlijk al wat anders en zoals de meeste zeggen...volg jullie hart!

Groetjes,
Nicole & co

Gepost door: François, Nicole, kinderen & Behonegn | 24-08-07

Wij staan ook op de wachtlijst ! Ik heb ook een blog gemaakt,wij gaan ook een kindje adopteren uit Ethiopië via ROH! Ik wou vragen of je ons ook op de lijst kan zetten van families die adopteren uit Ethiopië?www.bloggen.be/renatejohanenkids Dat zou ik heel tof vinden! Renate

Gepost door: renate | 04-06-09

De commentaren zijn gesloten.