07-09-07

De Belgische rechtspraak

06/09/2007

Een dag waar we gisteren, al een heel tijdje naar uitkeken, kreeg voor ons een nogal vrij onverwachte wending. Reeds om 8u30' zaten we met enige spanning te wachten in de wachtzaal van de jeugdrechtbank in Dendermonde.

De zitting net voor ons, was een koppel die zijn tweede Ethiopische adoptie via procedure wou laten omzetten tot een "volle" adoptie. Onbegrijpelijk dat een rechter zoiets weigert. In het belang van het kind zou dit toch alleen maar de beste oplossing kunnen zijn. De mama kwam dan ook huilend de rechtzaal buiten, gevolgd door haar vrij woedende advocaat.

Kort daarop werden wij de rechtzaal binnengeroepen. Rechter X, was allesbehalve vriendelijk en stelde ons 2 korte vraagjes. Heb je het dossier gelezen? Ben je akkoord met de inhoud? Wij antwoordden uiteraard 2 X met een overtuigende JA.

Hierop kregen we het volgende te horen: "Goed, ik zal het vonnis vellen op 04/10/2007". Waarop wij met ongeloof reageerden, waarom het nu niet kon! Een antwoord werd hier niet op gegeven. De procureur stelde ons echter wel gerust, dat er geen problemen waren. Dus het wordt voor ons nog zeker anderhalve maand wachten alvorens wij het vonnis op papier zullen hebben. We staan dus voorlopig nog geen stap verder! Wat ons betreft heeft juridisch apparaat alweer eens fameus geflaterd. Hervormingen in deze sector zijn dringend aan de orde!

's Avonds zijn we dan naar een groepsavond van Ray of Hope in Berlare geweest. Heel wat nuttige informatie hebben we gekregen, maar ook hier een minder goed nieuwtje. De wachttijden in Ethiopië voor een meisje tussen 0 en 3 jaar zijn ondertussen opgelopen tot zo'n 3 jaar. Eerlijk, wij vinden dat toch wel iets te lang. Dus het wordt de komende dagen alweer wikken en wegen.

Gaan we voor een meisje, en hebben we 3 jaar geduld of laten we het geslacht open. Naar alle waarschijnlijkheid is het dan een jongetje, die ons ons een jaartje minder geduld doet oefenen. Een andere mogelijkheid is onze landkeuze op Haïti te zetten, men zoekt daar nog een koppel voor een proefdossier. Vermoedelijk krijg je dan al na 2 maanden een toewijzing, maar is het nadien zeker nog 1,5 jaar wachten alvorens we ons kindje zullen mogen ophalen. Maar ons hartje lag nu al in Ethiopie........ Haïti is nu wel het land waar we alle ellende hebben meegemaakt en onze adoptiewens een feit werd. We twijfelen nu wel een beetje.........

Deze namiddag gaan we eerst nog eens naar F.I.A.C., nadien leggen we alle mogelijke opties wel eens naast elkaar. We hebben nu toch nog even de tijd, tot na 04/10/2007 om een definitieve beslissing te nemen.

We doen hier nog aan alle mama's & papa's en alle kindjes de lieve groetjes en hopen jullie allen te zien op de dag van adoptie in Bokrijk op zaterdag 15/09/2007.

 

09:04 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

herkenbaar in leuven (jrb) is er ook telkens een maand tussen verschijnen en vonnis. wij vonden dit ook een verloren maand

veel succes met jullie keuze
ilse

Gepost door: ilse | 07-09-07

hallo! Ik kom hier eens piepen. Ik maak een linkje, want ik wil jullie verhaal wel verder volgen...
In ieder geval veel moed tijdens de procedure...
Nog een heel fijn weekend! Lieve groeten!

Gepost door: suikerbossie | 07-09-07

Bijna een maand Bijna een maand wachten op het vonnis is inderdaad wel lang.
Bij ons was het 14 dagen, hetgeen ook wel lang duurde, maar kop op, je weet dat het positief is en dat je tegenover dat wachten, iets moois in de plaats krijgt.
Veel suc6 met jullie keuze, ben erg benieuwd!!!

Groetjes,
Nicole & co

Gepost door: François, Nicole, kinderen & Behonegn | 08-09-07

Zucht Adoptie = wachten, wachten en nog eens wachten. Je kan er niets aan doen behalve eens goed tegen andere KA erover zeuren ;-).
Wij zullen er ook zijn in Bokrijk, aarzel niet op ons toe te stappen als jullie ons zien, de meesten herkennen ons aan onze kids ! Jullie fotootje is niet zo duidelijk, tenzij jullie die hoedjes en die kokosnoten meebrengen, dan zal ik jullie zeker herkennen haha !
Groetjes,
Greet

Gepost door: Greet | 08-09-07

hallo
geert & inge
we wachten samen af....succes verder
wat kan wachten toch vermoeiend zijn hè
gr ilse & wim

Gepost door: ilse en wim | 10-09-07

dat wachten hé!! De moed niet opgeven!! adoptie is zeker niet de makkelijkste weg en vraagt veel geduld! Maar hetgene wat je er voor in de plaats krijgt is toch zo al dat wachten waard!!! Verschrikkelijk wat het rechtsysteem betreft...Begrijp ook niet waarom de rechter geen volle adoptie toewees aan de dame ??
Het maandje wachten zal snel over zijn, intussen kunnen jullie eens goed te raden gaan over welke adoptie buro je het meeste ligt. Alles komt wel in orde ...
lieve groetjes van
Stefan & Vicky

Gepost door: vicky | 10-09-07

Een POSITIEF vonnis :-) We zullen jullie komende zaterdag persoonlijk kunnen feliciteren, hiep hoi. Jullie zullen er genoeg info vinden over de herkomstlanden en kunnen dan alles eens laten bezinken... groetjes!

Gepost door: Yuxia, Jan & Terry | 11-09-07

Rechters :( Beste mensen,
Ik vrees dat we dezelfde (vrouwelijke) rechter hebben gehad.
In ons advies stond geen enkel risico vermeld. Het was zo positief dat we er bijna verlegen van werden.
En nog boorde ze ons met een sneer zowat de grond in.
Hopelijk krijgen ze daar snel hun verstand en laten ze miss nice geen adoptiezaken meer doen.
Groetjes,
Joke

Gepost door: Joke | 14-09-07

Leuke ontmoeting Hallo Geert en Inge,
Wat is de wereld toch klein! Zijn we nog ver familie en komen we elkaar tegen in adoptieland! We leven met jullie mee en hopen dat jullie vlug het geschiktheidsvonnis krijgen. Om jullie twijfel nog wat groter te maken, waarom niet adopteren uit Zuid-Afrika? Daar is de wachttijd momenteel heel kort. Wij hebben 9 maanden gewacht omdat we een meisje vroegen, de andere adoptieouders wachtten ongeveer een half jaar. Je weet er ook alles over de achtergrond, kan als ze het ziet zitten de geboortemoeder ontmoeten en de kindjes zijn altijd jong (ongeveer 3 à 7 maand). Je wordt in Zuid-Afrika ook super goed opgevangen en het moeten gelovig zijn, kan je met een grote korrel zout nemen. Je moet echt geen "kerkganger" zijn... Allé, hopelijk raken jullie er uit, denk nog maar eens goed na, is toch wel moeilijk,hé. Groetjes uit Opdorp van Hilde, Franky, Harry, Wout en Antje

Gepost door: Slachmuylders-Cassimons | 17-09-07

De commentaren zijn gesloten.