28-09-07

Positief vonnis

Wat waren wij aangenaam verrast toen de postbode er aankwam met een gerechtsbrief. Het staat nu eindelijk op papier, we zijn geschikt bevonden om een kindje te adopteren. dit gaan we van 't weekend toch eventjes vieren hoor.

De rechtbank heeft blijkbaar wat aan zijn achterstand gedaan, aanvankelijk zou de rechter pas uitspraak doen op 04/10, maar uiteindelijk heeft ze gevonnist op 18/09 en stak de brief gisteren al in de brievenbus!! Dank u postbode.

We zijn gisteren ook nog eens bij Ray of Hope geweest, en na een oprechte babbel daar hebben we alle twijfels van ons afgezet. We gaan naar Ethiopie.

Dinsdag gaan we nog eens naar F.I.A.C. en dan beslissen we met welk bureau we onze adoptie zullen verder zetten.

Voor de geïnteresseerden: Op 14/10/2007 gaat er in het Afrikaans museum van Tervuren een Themadag over Ethiopië door. Dit alles ter gelegenheid van het Ethiopisch Millennium, en in organisatie van de "Belgo-Ethiopian Association"

Een foldertje over dit evenement kunnen we jullie wel overmaken via mail als jullie dat willen, alvast wij zullen in Tervuren aanwezig zijn. Tot dan??

18:24 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

16-09-07

Dag van de adoptie.

Voor ons was het gisteren de eerse keer dat we de "DAG VAN  DE ADOPTIE" mochten meebeleven. Organisator VAG had het prachtige openluchtdomein van Bokrijk uitgekozen, en tevens waren de weergoden ons echt wel goedgezind.....

In het Dennenhof was het verzamelen geblazen, wij die met de trein waren gekomen arriveerden iets na tien uur, en meteen maakten we kennis met Els & Mario. We stonden versteld dat hun Ethiopische sibbling Semegn & Askale na enkele maanden al zo goed het Nederlands machtig waren. En die 2 maakten in de speeltuin echt wel wat plezier hoor, ravotten in het zand was hun favoriete spelletje. Wij vonden dat echt wel heel leuk.

Even later maakten we nog kennis met Kurt en Jirina, zij hopen snel naar Kazachstan te kunnen afreizen. Tof met jullie eens een babbel te hebben gemaakt, zeker vatbaar voor herhaling. Alain & Ilse hadden de kleine Semeon voor de eerste keer niet meegebracht en oma was de oppas van dienst. Wij vonden het jammer dat we die kleine boy eens niet hadden kunnen bewonderen. Een volgende keer dan maar......

En zo ging een zonnige dag verder. Jan & Terry met de lieve kleine Yuxia mogen we hier zeker niet vergeten. Yuxia wordt al een hele flinke meid. In speeltuin had ze dan ook heel wat plezier. De familie van Toon, Tuur en Miel kwamen we ook nog tegen, helaas kwam het niet tot een babbel, een volgende keer lukt dat zeker en vast.

Na de middag pauze zijn we nog naar 2 voordrachten geweest. Annick Lampo, jeugdpsychiater in het AZ VUB Brussel, sprak over het onderwerp: " Hoe belangrijk is het begin?" Later sprak Professor & adoptiemoeder Ann Buysse over het wetenschappelijk onderzoek van en naar adoptie toe. Ze deed trouwens een oproep naar vrijwillige medewerkers.

Deze leuke dag werd afgesloten met een spetterende slotshow van Kundabuffi. We hopen dat alle mama's en papa's samen met hun engeltjes veilig zijn  thuis geraakt en wij zeggen alvast tot een volgende keer.....

 

09:30 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-07

De Belgische rechtspraak

06/09/2007

Een dag waar we gisteren, al een heel tijdje naar uitkeken, kreeg voor ons een nogal vrij onverwachte wending. Reeds om 8u30' zaten we met enige spanning te wachten in de wachtzaal van de jeugdrechtbank in Dendermonde.

De zitting net voor ons, was een koppel die zijn tweede Ethiopische adoptie via procedure wou laten omzetten tot een "volle" adoptie. Onbegrijpelijk dat een rechter zoiets weigert. In het belang van het kind zou dit toch alleen maar de beste oplossing kunnen zijn. De mama kwam dan ook huilend de rechtzaal buiten, gevolgd door haar vrij woedende advocaat.

Kort daarop werden wij de rechtzaal binnengeroepen. Rechter X, was allesbehalve vriendelijk en stelde ons 2 korte vraagjes. Heb je het dossier gelezen? Ben je akkoord met de inhoud? Wij antwoordden uiteraard 2 X met een overtuigende JA.

Hierop kregen we het volgende te horen: "Goed, ik zal het vonnis vellen op 04/10/2007". Waarop wij met ongeloof reageerden, waarom het nu niet kon! Een antwoord werd hier niet op gegeven. De procureur stelde ons echter wel gerust, dat er geen problemen waren. Dus het wordt voor ons nog zeker anderhalve maand wachten alvorens wij het vonnis op papier zullen hebben. We staan dus voorlopig nog geen stap verder! Wat ons betreft heeft juridisch apparaat alweer eens fameus geflaterd. Hervormingen in deze sector zijn dringend aan de orde!

's Avonds zijn we dan naar een groepsavond van Ray of Hope in Berlare geweest. Heel wat nuttige informatie hebben we gekregen, maar ook hier een minder goed nieuwtje. De wachttijden in Ethiopië voor een meisje tussen 0 en 3 jaar zijn ondertussen opgelopen tot zo'n 3 jaar. Eerlijk, wij vinden dat toch wel iets te lang. Dus het wordt de komende dagen alweer wikken en wegen.

Gaan we voor een meisje, en hebben we 3 jaar geduld of laten we het geslacht open. Naar alle waarschijnlijkheid is het dan een jongetje, die ons ons een jaartje minder geduld doet oefenen. Een andere mogelijkheid is onze landkeuze op Haïti te zetten, men zoekt daar nog een koppel voor een proefdossier. Vermoedelijk krijg je dan al na 2 maanden een toewijzing, maar is het nadien zeker nog 1,5 jaar wachten alvorens we ons kindje zullen mogen ophalen. Maar ons hartje lag nu al in Ethiopie........ Haïti is nu wel het land waar we alle ellende hebben meegemaakt en onze adoptiewens een feit werd. We twijfelen nu wel een beetje.........

Deze namiddag gaan we eerst nog eens naar F.I.A.C., nadien leggen we alle mogelijke opties wel eens naast elkaar. We hebben nu toch nog even de tijd, tot na 04/10/2007 om een definitieve beslissing te nemen.

We doen hier nog aan alle mama's & papa's en alle kindjes de lieve groetjes en hopen jullie allen te zien op de dag van adoptie in Bokrijk op zaterdag 15/09/2007.

 

09:04 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |