31-10-07

Toewijzingen

Eindelijk na lange stilte staan sinds enkele dagen de toewijzingen op de site va Ray of Hope. Proficiat aan alle ouders, nu maar hopen dat jullie heel snel mogen afreizen. Zou dat nog voor 2007 zijn, 't zou toch mooi zijn als iedereen thuis kerstmis kan vieren met hun kindje.

Nu zal het weer een tijdje stil zijn in adoptieland. Zouden er dit jaar nog toewijzingen komen? 'Is te hopen. Wij zijn ondertussen van plaats 112 naar plaats 104 opgeschoven. Met de 14 toewijzingen die er zijn + nog 2 toewijzingen van juni en 6 mensen op stop, tja dan staan we eigenlijk al op Nr 82. van ons mag het nu wel heel snel gaan hoor.....

Ondertussen hebben we alle documenten kunnen verzamelen en gaan we volgende week alles laten legaliseren. Op 15/11/2007 hebben we dan een afspraak met Ray of Hope om onze documentjes binnen te brengen......

 

Foto

14:39 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-10-07

Ethiopian Airlines


 Deze morgen landde het vliegtuig van "Ethiopian Airlines" op zijn geplande uur. Om 08u40' landden de kindjes met hun fiere ouders op Zaventem. Alle ouders en kinderen willen we "van harte welkom" heten.

Wij stonden deze ochtend in de aankomsthal van Zaventem te kijken. En ja, dat doet je toch wat, de traantjes vloeiden over de wangen van geluk.... het zien van de stralende ouders en kinderen, de juffen en enkele schoolkinderen stonden klaar met een zelfgemaakte spandoek....de fiere familie en vrienden legden alles vast op foto en film voor wat voor iedereen toch wel een uniek moment zal zijn...... Voor ons is het nog wel eventjes wachten, vooraleer wij uit die aankomstdeur zullen stappen. Maar vandaag eventjes op de achtergrond kunnen meegenieten van dit mooie moment vonden wij alvast een geweldige ervaring. WELKOM THUIS IEDEREEN.
Ondertussen wacht iedereen bij RoH af op de volgende toewijzingen. De spanning stijgt en vele koffers staan al gepakt. Wij kunnen alleen weer wat plaatsjes opschuiven in de wachtrij en hopen dat 2008 en 2009 snel voorbij gaan zodat wij snel kunnen vertrekken richting Addis Abeba.

 Vanaf januari starten we ondertussen met enkele kleine verbouwingskes aan ons huis en met de voorbereiding van een mooie kinderkamer. Als iemand tips heeft om onze +/- 2 jaar durende wachttijd op een leuke manier, maar in functie van....... te overbruggen mogen jullie ons gerust wat info geven. In november staat er een homeparty van "mickerline" op het programma en bezoeken we enkele ouders en hun kindjes......

header-ethioian-750

 

 
 

16:54 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-10-07

Nummer 112

Deze keer is dit niet het noodnummer. We staan eindelijk op de wachtlijst. Vandaag hebben intake gedaan bij Ray of Hope. We hebben een kindprofiel opgegeven tussen 0 en 1 jaar, geen voorkeur voor meisje of jongen. Nu is het alleen nog maar documenten verzamelen en lang, lang aftellen.

Dit is het lijstje van de te verzamelen documenten. Daar zijn we dus eventjes zoet mee :

1. Aanvraagbrief gericht aan Tor the attention of the Ministry of Women's Affairs.
Brief beiden ondertekenen, dateren en legaliseren door notaris of burgemeester
Opstellen in het Engels :

-Uzelf voorstellen - voorstellen van gezin - korte beschrijving van Uw eigendom of huurhuis - waarom U adopteert en waarom bij voorkeur Ethiopië -eventuele voorkeur leeftijd vermelden - foto's huis, gezin, auto, enz

2. Aanslagformulier van belastingen (voor eensluidend verklaarde kopie gemaakt&ondertekend door notaris of burgemeester)

3. Attest werkgever: bewijs van tewerkstelling met jaarlijks bruto inkomen (handtek. legaliseren door notaris of burgemeester)

4. Solvabiliteitsattest = Bankattest waarin vermeld staat dat men klant is, rekeningen of spaarboekjes heeft lopen en aan zijn verplichtingen tegenover de bank tegemoet komt / (handtekening bankbediende legaliseren door notaris of burgemeester/schepen!)

5. Bewijs van goed gedrag en zeden (model 2 : afgeleverd met het oog op adoptie) op gemeente, (ondertekend door schepen/burgemeester)

6. Doktersattest af te leveren door de huisarts (dat de ouders mentaal en fysisch in orde zijn van besmettelijke ziekten zoals aids ) plus labo- uitslagen en aidsattest. (handtek dokt leg. door notaris, burgemeester of schepen + RIZIVnummer dokter op briefje)

7. Internationaal uittreksel van geboorteakte van man en vrouw (gemeente), (ondertekend door schepen/burgemeester)

8. Internationaal uittreksel van huwelijksakte (gemeente), (ondertekend door schepen/burgemeester)

9. Vier pasfoto's van elke ouder (1 voor Ray of Hope).

10. Twee referentiebrieven van vooraanstaande personen (niet van de werkgever of familie!), (handtek. legaliseren door notaris of burgemeester)

11. Volmacht voor de contactpersoon__Power of Attorney =voorgetypt document dat door de ouders dient ondertekend te worden , 2 ex.                      (handtek.Legaliseren door notaris of burgemeester!).

12. Verbintenis tot het opsturen van opvolgingsrapporten =voorgetypt document dat door beide ouders dient ondertekend te worden . (handtek. legaliseren door notaris of burgemeester)

13. Bewijs van verblijfplaats en nationaliteit (uittreksel bevolkingsregister), (ondertekend door schepen of burgemeester)

14. Gewone kopie van identiteitskaart van man en vrouw (voor- en achterkant).

22:00 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-10-07

Bezoek aan de Ethiopische gastronomie

Om ons "defintief vonnis" en de "intake" van komende donderdag te vieren, zijn we gisteren richting Leuven getrokken. In de Brusselsestraat, niet ver van het leuvense stadhuis vindt je het Ethiopisch restaurant " House of Lalibela".

Om 18u30' hadden we er afgesproken samen met Geert & Carine, ze zijn samen met ons gestart aan het voorbereidingsprogramma. We hebben er een gezellige avond van gemaakt.

We startten met een lekker aperitiefje. Als voorgeecht kozen de dames voor een nogal pikante salade, de heren lieten zich verwennen door "Ayiab Begomen" en "Kinche". Wil je weten wat daar allemaal inzit, tja dan moet je  de site van het restaurant eens gaan raadplegen hoor......

injera_close
Als hoofdschotel kozen we alle vier iets verschillend, die namen hebben we echter niet meer kunnen onthouden. Het leuke was dat alles op een grote schotel werd geserveerd, samen met het typische Ethiopische Injera brood. En zo ging de schotel al draaiend rond en kon iedereen van alles eens proeven. Leuk en lekker. Zeker vatbaar voor herhaling.

De maaltijd werd afgesloten met een fruitsalade en een Ethiopische koffie. Nadien gingen we nog iets drinken in de stad en sloten we zo een gezellige en leuke avond af.

Bedankt Geert en Carine, voor die fijne en gezellige avond. Wordt vervolgd
hé!!

08:08 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-10-07

't Is beslist!!

Na zowel een bezoek te hebben gebracht aan Ray of Hope, en F.I.A.C. hebben we besloten om samen te werken met Ray of Hope. Onze keuze gaat naar een kindje uit Ethiopië, liefst tussen de leeftijd van 0 - 2 jaar, een geslachtsvoorkeur gaan we niet opgeven.

Ons geschiktheidsvonnis werd vandaag al doorgestuurd naar Kind en Gezin. Ze zullen dat daar morgenvroeg wel vinden in hun mailbox. Nu maar hopen dat we heel snel op "intake" kunnen.

Ondertussen bestelden we ons dit mooie fotoboek van het land waar ons droom zal geboren zijn.

ETHIOPIË, KRACHT EN KWETSBAARHEID toont de prachtige, onverwachte kanten van een fascinerend land.


Filip - van Finado - ontmoette schrijver Jos van Beurden, fotografen Arjan van Dijk en George Terberg tijdens een vlucht tussen Lalibela en Addis Abeba... toen ze in Ethiopië werkten aan dit boek!

Het is een uniek fotoboek geworden dat op 12 september 2007 ter gelegenheid van het Ethiopische Millenium aan het publiek werd voorgesteld.

De makers hebben Ethiopiërs geïnterviewd, ze brengen de natuurlijke en culturele rijkdom van het land in beeld, ze laten dromen zien, de kunst van het overleven, de volkeren, ... een echte ontdekkingsreis!

BIJ AANKOOP VAN DIT LUXE FOTOBOEK STEUNT
U PROJECTEN IN ETHIOPIË!
Je kan het aankopen bij Finado Ethiopië:
Prijs: 49,50€
Inclusief verzendingskosten: 57,00€

20:59 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |