17-11-07

VAG - Infoavond over de "hechtingsproblematiek"

VAG-Antwerpen stelde vrijdagavond zin workshops voor over "hechting". Interessant onderwerp vonden wij, en wij dus richting Antwerpen. De avond omvatte 5 verschillende onderwerpen:

Watergewenning, Babymassage, Sherborne, ostheopathie en Borstvoeding bij adoptie. (een klik op elk van deze onderwerpen, en je je hebt een linkje met een leuk info-site over het onderwerp)

Al bij al een leuk avondje uit, leuk om Kurt & Jirina nog eens te hebben gezien. Een volgende VAG- avond staat gepland in december.

Ons Dossier: Al onze documentjes en nodige foto's hebben we donderdag op RoH afgegeven. Nu is het werk voor de vertaalster en binnen zo'n 3 à 4 maandjes zullen al documenten dan richting Ethiopië vertrekken. Het verslag van het Openbaar Ministerie laat voorlopig nog op zich wachten. De lange wachttijd is nu wel aangebroken. We zullen er gebruik van maken om een mooie kamer te ontwerpen voor ons Ethiopisch wondertje.

 

09:11 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-11-07

Angelina Jolie........

Adoptie door Angelina Jolie was legaal

(Belga) De adoptie van een Ethiopisch meisje door Angelina Jolie was volgens het agentschap dat de adoptie in 2005 goedkeurde, volledig legaal. Dat meldt de Britse omroep BBC.
Adoptie door Angelina Jolie was legaal

 

Eerder deze week berichtten verschillende media dat een vrouw, die beweert de moeder van de tweejarige Zahara te zijn, haar dochter opnieuw opeist. Maar Tsegaye Berhe, hoofd van het adoptiebureau Wide Horizons for Children, zegt dat "gewetenloze journalisten deze mediahetze gelanceerd hebben om de armoede van de grootmoeder uit te buiten". "De rechter in Addis Ababa keurde de adoptie goed, nadat hij een document had onderzocht dat de grootmoeder van het meisje had opgesteld. Daarin stelt de vrouw dat haar dochter, de moeder van Zahara, overleden was", gaat Tsegaye Berhe verder. De grootmoeder bracht daarop drie getuigen mee naar de rechtbank, die verklaarden dat de moeder van Zahara was gestorven en dat haar vader onbekend was. "De adoptie is dus legaal en onomkeerbaar", aldus Berhe.

14:02 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-11-07

Vrijdagavond = Mickerlineavond

Onze trip ging deze keer naar het "soete waesland" waar we werden ontvangen door gastvrouw Ann. Een heel hartelijke ontvangst, bedankt Ann!

We voelden ons eerst wel wat onwennig, maar eens het ijs was gebroken na kennis te hebben gemaakt met de andere bloggende adoptiemama's voelden we ons al helemaal behoren tot deze fantastische groep.

Marleen, Angelique, Vicky en Stefaan, en alle nog niet bloggende adoptieouders wij vonden het een leuke avond en van ons mogen er nog zulke initiatieven genomen worden. We zijn steeds bereid om mee te werken aan zulke toffe avonden. Als we wat dichterbij "ons moment" gaan komen organiseren wij graag zo eens een avond.......

Hoe moeten we nu al die affro-haartjes en huidjes gaan verzorgen? Wij weten in ieder geval het antwoord sinds gisterenavond. De MICKERLINE-presentatie deed ons kennis maken met tal van producten die hier een oplossing bieden. Na de presentatie was het vooral ruiken geblazen aan bijna al die pottekes. Het ene geurtje, al wat beter dan het andere..... En ja, de verleiding was groot, en een startpakketje hebben we ons dan meteen aangeschaft. De eerste productjes voor de afreis naar Ethiopië liggen zo al klaar.

De avond werd afgesloten met een babbel onder elkaar. Het onderwerp racisme kwam even aan bod. Enkele ervaringen en hoe ermee om tegaan werden even aangehaald.......

En zo werd het avondje afgesloten. Angelique & Ann starten ook met home-party's voor kinderkleding. Info vindt je zeker op Angelique's site terug. Voor ons nog ietske te vroeg. We moeten eerst nog het kamertje klaarmaken en dan ja.......

mickerline

07:51 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-11-07

Ethiopisch weekendje......

Zo kunnen we ons voorbije weekendje wel noemen, en het was heel gezellig!

Zaterdag waren we te gast bij Geert en Carine, een koppel waar we samen de voorbereidingsperiode hebben mee gedaan. Het was een leuke avond en konden weer eens praten over ons zo grote verlangen naar dat Ethiopisch wondertje. 't Is ook leuk met elkaar de procedure te vergelijken, Geert en Carine kozen voor FIAC, wij voor Ray of Hope.

't Is ook wel jammer dat we van vele andere koppels uit de voorbereidingsperiode niets meer vernemen, we stuurden al zoveel mailtje zonder dat we een antwoordje kregen. Peggy & Stijn als jullie dit lezen, weten jullie dat we jullie hier niet mee bedoelen hé!

Zondag waren we te gast bij onze dorpsgenoten Hans & Kristel en hun zo leuke zoon Markos. Hans kennen we al jaren van bij de bank, sinds kort vernamen we dat hij een zoontje uit Ethiopië heeft. We werden heel hartelijk ontvangen, na zo'n 4 uurtjes liep ons bezoekje af met heel wat nieuwe info en een dikke buik van alle lekkernijen die ze voor ons hadden geserveerd.

Hans en Kristel vertelden ons ondermeer over hun reis naar Ethiopië, met heel wat foto's ook mooi in beeld gebracht. Nu weten we ook hoe we die krolletjes gaan moeten verzorgen, met al die verschillende shampoo's en body-lotions. Hans & Kristel en Markos hartelijk bedankt voor die gezellige namiddag, en een wederbezoekje wordt zeker nog gepland hé.

Te ver van ons vandaan
vanaf het allereerste begin
was jij een deel van ons bestaan.
Je bent er werkelijk,kind.
Weet,dat waar je ook zult zijn
je door ons wordt bemind.

Andere adoptiegedichtjes vindt je op de volgende site: http://www.gedachten-gedichten.nl/welkomwonder/adoptie.htm

21:20 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |