09-02-08

VAG- Infoavond: Min kind gaat naar de kinderopvang. Hoe pak ik dit aan?

Vorige woensdag was er terug een VAG-avondje, en wij zoals gewoonlijk er naartoe. Het onderwerp vonden wij dan ook zeer geschikt: "De kinderopvang, wat en hoe?"

De Presentatie werd gegeven door Mevr. Nadine Meeus, zelf adoptie-moeder en beroepshalve werkzaam als ontwikkelingspsychologe bij het V.C.O.K.

Wanneer ons kindje er zal zijn, zullen ook wij opteren om na ons adoptieverlof ons kindje naar de kinderopvang te doen. Onze keuze is gevallen op de kinderopvang die enkele jaren geleden is opgestart op Geert's werk. (lees: Defensie). Vooral om de reden dat wanneer er iets met ons kindje zou gebeuren we er ook onmiddelijk kunnen bijzijn.......

Uiteraard zitten we nu al met enkele vragen: Hoe bereiden we ons kindje daar op voor, hoe gaan die eerste dagen verlopen. Tenslotte gaat er niks moeilijker zijn dan ons kindje te moeten achterlaten bij mensen die we niet goed kennen. Eveneens zal het verleden van ons kindje zeker een invloed hebben: Hoe gaat ons kindje reageren als het opmerkingen krijgt over zijn afkomst en zijn mooi bruin kleurtje en zwarte krollebolleke...... hoe veel informatie moeten/mogen we doorgeven aan de kinderopvang.......

Kortom toch wel een heleboel vragen en onzekerheden..... dankzij de tips van woensdag en de gesprekken met andere (kandidaat) adoptieouders zijn toch al wel enkele vragen beantwoord om deze onvermijdelijk belangrijke stap in het leven van ons en ons kindje op een vlotte manier te laten verlopen.

racisme
Racisme: we zullen er ooit wel mee temaken krijgen. We zijn er op voorbereid om ons kindje hier dan ook zo veel mogelijk tegen te beschermen!!

08:37 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.