24-02-08

Mooi hé!!

De schilder- en behangwerken zijn gedaan. We kozen voor 2 felgroene muren, en 2 muren met blauw! Het blauwe papiertje is versierd met tekeningen van Afrikaanse dieren: Olifant, Giraffe, Zebra, Neushoorn en Nijlpaard. Als de meubeltjes er staan gaan we nog een kleurrijke band en 2 grote foto's van dieren toevoegen.

Het voorlopige resultaat vinden wij in ieder geval toch al geslaagd!

eindresultaat

16:14 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

17-02-08

Schilderwerken!

We zijn van start gegaan, om een mooie kamer te maken voor ons wonderkindje. Hoewel we nog wel een tijdje zullen moeten wachten alvorens we een toewijzing zullen krijgen......geeft dit ons toch wel al een fijn gevoel.

Van wat ooit een rommelkamertje was met een boekenrek, met tal van boeken die we nog nooit hebben gelezen......

kleiner

 

Gaan we nu iets mooi maken waar ons kindje later trots zal op zijn. We hopen dat toch....... Zaterdag was er eerst was klusjeswerk te verrichten alvorens we het plafond konnen beginnen schilderen.

Geert
Geert is duidelijk niet gewoon van zo'n werkjes te doen.
Kijk maar, op zijn sloefkes.

michel

Geert's broer daarentegen, heeft al wat knutselwerkjes achter de kiezen. Bedankt broer!

Nu het plafond terug een mooie kleur heeft, konden we vandaag het laminaat nog een poetsbeurt geven. Schrobben maar......

schrobben

Volgende zaterdag staat er behangwerk op het programma.......wordt vervolgd.......

19:16 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-02-08

VAG- Infoavond: Min kind gaat naar de kinderopvang. Hoe pak ik dit aan?

Vorige woensdag was er terug een VAG-avondje, en wij zoals gewoonlijk er naartoe. Het onderwerp vonden wij dan ook zeer geschikt: "De kinderopvang, wat en hoe?"

De Presentatie werd gegeven door Mevr. Nadine Meeus, zelf adoptie-moeder en beroepshalve werkzaam als ontwikkelingspsychologe bij het V.C.O.K.

Wanneer ons kindje er zal zijn, zullen ook wij opteren om na ons adoptieverlof ons kindje naar de kinderopvang te doen. Onze keuze is gevallen op de kinderopvang die enkele jaren geleden is opgestart op Geert's werk. (lees: Defensie). Vooral om de reden dat wanneer er iets met ons kindje zou gebeuren we er ook onmiddelijk kunnen bijzijn.......

Uiteraard zitten we nu al met enkele vragen: Hoe bereiden we ons kindje daar op voor, hoe gaan die eerste dagen verlopen. Tenslotte gaat er niks moeilijker zijn dan ons kindje te moeten achterlaten bij mensen die we niet goed kennen. Eveneens zal het verleden van ons kindje zeker een invloed hebben: Hoe gaat ons kindje reageren als het opmerkingen krijgt over zijn afkomst en zijn mooi bruin kleurtje en zwarte krollebolleke...... hoe veel informatie moeten/mogen we doorgeven aan de kinderopvang.......

Kortom toch wel een heleboel vragen en onzekerheden..... dankzij de tips van woensdag en de gesprekken met andere (kandidaat) adoptieouders zijn toch al wel enkele vragen beantwoord om deze onvermijdelijk belangrijke stap in het leven van ons en ons kindje op een vlotte manier te laten verlopen.

racisme
Racisme: we zullen er ooit wel mee temaken krijgen. We zijn er op voorbereid om ons kindje hier dan ook zo veel mogelijk tegen te beschermen!!

08:37 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-08

Nieuwe wachtlijst!

Eindelijk zouden we moeten zeggen, er is weer wat beweging in adoptieland! Op de zonet nieuw verschenen lijst zijn we opgeklommen naar Nr 85. Dit wil zeggen dat we sinds onze intake van 11/10/2007, 27 plaatsen zijn gestegen. Dat is dus een gemiddelde van 6 à 7 plaatsjes per maanden. Conclusie: Het wordt nog wel eventjes wachten en nagelbijten voor ons.

't Is wel leuk te vernemen dat er in januari 2 kleine jongentjes zijn toegewezen, in onze voorkeur zijn we zo gestegen naar plaatsje 14. Met een gemiddelde van 15 toewijzingen per jaar is de hoop op een toewijzing dit jaar toch wel weer een beetje gestegen. Onze koffers staan in ieder geval al klaar......

Ondertussen proberen we het "Amhaars" een beetje onder de knie te krijgen. Na twee lessen is toch wel al even studeren geblazen, we hebben zelfs een huiswerk gekregen van  "Super Ewat, onze ideale leermeester", echt een aanrader hoor!

1202626474Nmyphoto

Foto: tijdens de les, Sarah & Kristophe al eventjes aan het discuteren in het "Amhaars".

Wij gaan in ieder geval vandaag de verf en het nodig behangpapier gaan bestellen voor de kamer van ons kindje. De voorbije weken hebben we zowat al winkels afgezocht naar het naar onze smaak ideale kleurtje. En we hebben het gevonden, straks bestellen en volgende week starten met de werken....... Fotokes volgen wel.....

07:56 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |