30-05-08

VOORBEREIDING II

We waren eindelijk aan de beurt om gisterenavond bij ons adoptiebureau de lang verwachte "voorbereiding II" avond bij te wonen. Aangezien we zelf al heel wat informatie hebben opgezocht en verkregen werden er ons eigenlijk weinig nieuwe dingen verteld.

Zoals telkens weer opnieuw, was de ontvangst heel hartelijk. Deze maal leidde Erika de gespreksavond. Nu ons dossier toch al een tijdje op Ethiopische bodem is, werd ons duidelijk gemaakt wat er ter plaatste eigenlijk allemaal nog moet afgehandeld worden. Er werden enkele voorbeelden aangehaald over de medische rapportjes van de kinderen, en er werd echt wel de nadruk gelegd dat de kindjes heel goed worden verzorgd in de weeshuizen (Kids Care en MOC).

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer de wijze waarop "de matching" wordt gedaan en hoe ons uiteindelijk een kindje zal worden voorgesteld. Nadat we het kindvoorstel aanvaard hebben begint pas de rechtbankprocedure. Na bekendmaking van de rechtbankzitting volgt de afreis zo'n 5 à 6 weken later.

Om alle informatie nog eens gronding kunnen na te lezen werd ons een voorbereidingsbundel overhandigd. Hierin staan alle nog te nemen stappen uitvoerig uitgelegd. Zo ook alle zaken die we moeten regelen bij onze terugkomst in België..... De avond werd afgesloten met een DVD-reportage uit ADDIS, zo hebben we onze man ter plaatse, Mr Bruk ook al eens gezien....en konden we ons hotel al even bewonderen.

Ondertussen blijft het WACHTEN & WACHTEN. Er worden toewijzingen verwacht nog voor de zomervakantie. Maar zekerheid heb je hier natuurlijk nooit over. We vroegen Erika naar de situatie betreffende ons dossier. We staan nu op de 8ste plaats in onze voorkeur en hopen op een toewijzing dit jaar. Het antwoord van Erika luidde echter niet zo overtuigend: " Het zou kunnen, maar 't kan ook pas in de eerste helft van 2009 zijn." Alles zal nu wel afhangen of er al dan niet nog toewijzingen komen voor de grote vakantie.

 

14:28 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-05-08

Even de stilte doorbreken

We zijn ondertussen 2 jaar verder in ons adoptieverhaal. Eind april was M. Bruk in België. We hadden gehoopt dat er opnieuw toewijzingen zouden zijn, maar het is voorlopig windstil. Om die stilte even te doorbreken maken we een overzicht van wat er zich de voorbije 2 jaar allemaal heeft afgespeeld.

* 2 mei 2006 : Vandaag zijn we 10 jaar getrouwd. We zijn met vakantie op de Dominicaanse Republiek en maken een daguitstap naar Haïti, naar het grensdorpje TIROLI. Wat we daar zagen, verscheurde ons hart. De beelden zullen voor eeuwig op ons netvlies gebrand blijven. We hadden al een hele tijd een kinderwens. Adoptie kwam wel eens ter sprake, maar meestal bleef het daarbij. Door wat we gezien hebben in Haïti, hebben we besloten om met adoptie te starten.

* 13 mei 2006 : Inlichtingenfiche Kind en Gezin verstuurd.

* 5 sept 2006 : Voorbereidingsprogramma - Dag 1 :

 • Adoptieprocedure
 • Motivatie
 • Reacties van omgeving
 • Adoptiedriehoek

* 26 sept 2006 : Voorbereiding - Dag 2 :

 • Het kindrapport
 • Hechtingsproblematiek

* 10 okt 2006 : Voorbereiding - Dag 3 :

 • Ontwikkeling en opvoeding
 • Je kind stelt vragen. Hoe reageer je ?

* 21 okt 2006 : Voorbereiding - Dag 4 : Panelgesprek in Aalst met 3 adoptiegetuigenissen :

 • Sneha, geadopteerd uit India
 • Roos, een Nederlandse afstandsmoeder
 • John, papa van 2 adoptiedochters

* 24 okt 2006 : Voorbereiding - Dag 5

 • Laatste dag van het voorbereidingsprogramma. We overlopen de nog te volgen procedure => nog een lange weg te gaan.
 • In de namiddag naar de Rechtbank. We hebben meteen ons verzoekschrift ingediend.

* 7 dec 2006 : Om 9 uur afspraak om de Jeugdrechtbank te Dendermonde. De Jeugdrechter velt een "voorlopig" vonnis en beveelt een Maatschappelijk Onderzoek aan.

* 15 maart 2007 : Terug naar de Jeugdrechtbank. Nog geen uitspraak maar een uitstel, aangezien het MO nog niet van start is gegaan. Volgens de wetgeving moet het MO binnen de 2 maand na het voorlopig vonnis gebeuren. Helaas is er een achterstand in de juridische molen. Nu 2 jaar later is dit probleem nog steeds niet van de baan...

* 10 april 2007 : Eerste gesprek MO met maatschappelijk assistente Ditte Brys in Gent ("De Visserij")

* 25 april 2007 : Tweede gesprek MO met psycholoog Haribert Govaert

* 11 mei 2007 : Derde gesprek MO opnieuw met maatschappelijk assistente. Ditmaal een thuisbezoek.

* 23 mei 2007 : Vierde en laatste gesprek MO met psycholoog.

* 12 juli 2007 : Ons dossier is eindelijk aangekomen op de JRB. Afspraak gemaakt om de volgende dag het verslag in te lezen.

* 13 juli 2007 : Oef! wat een opluchting, het verslag van het MO is superpositief !

* 6 sept 2007 : Uitspraak van het vonnis, het verslag is positief. De JR vraagt of er eventueel opmerkingen zijn. Ze besluit om pas de "volgende" maand officieel het vonnis uit te spreken. Naar het schijnt zou dit de normale gang van zaken zijn.

* 28 sept 2007 : Het vonnis is geveld. Een gerechtsbrief zit in onze brievenbus. Het is nu eindelijk definitief, we mogen een kindje adopteren.

* 11 okt 2007 : Intake bij Ray of Hope. We willen een kindje uit Ethiopië tussen 0 en 1 jaar adopteren. We hebben geen voorkeur voor geslacht opgegeven. We starten op plaats 112.

* 13 jan 2008 : We zijn gestart met lessen Amhaars. Het zou leuk zijn om later iets van de taal aan ons kindje te kunnen meegeven.

* 24 feb 2008 : De schilder- en behangwerken zijn gedaan. Nu nog een kinderkamer zoeken.

* 15 maart 2008 : Verrassingsfeest voor Inge's verjaardag. Eveneens voor Inge's nicht, Veerle. We hebben aan haar gevraagd of ze meter wil worden van ons kindje. Daarop heeft Veerle JA gezegd.

* 12 mei 2008 : We staan ondertussen 7 maanden op de wachtlijst. We staan nu op plaats 73 in de algemene lijst. Rekening houdend met onze voorkeur, staan we op plaatsje 8, maar wat betekent dit ??? Zouden we dit jaar nog een toewijzing hebben ?

We willen bij deze iedereen ook bedanken die ons al deze tijd gesteund hebben. We hebben bij het bewandelen van de adoptiewegen ook veel nieuwe vrienden leren kennen. Veel succes van onzentwege aan iedereen en tot binnenkort.

 

12:54 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |