24-06-08

Onrustwekkende berichten!!

Vorige week werden er nog enkele toewijzingen gedaan. Zo kregen ondermeer onze vrienden Hans & Marleen hun al zo lang verwachtte telefoontje. We hopen dat er nog meer toewijzingen komen voor het verlof, anders wordt het wachten tot oktober......

Uit Ethiopië krijgen we de laatste weken echter heel wat onrustwekkende berichten, of deze een negatieve invloed gaan hebben op toekomstige toewijzingen is niet bekend....

Gazet van Antwerpen meldde vandaag dit:

23/06 Ethiopië staat voor nieuwe voedselcrisis

Ethiopië heeft te kampen met de ergste voedseltekorten sinds 2003, zeggen de VN. De Ethiopische regering schat dat 4,6 miljoen mensen voedselhulp nodig hebben, een gevolg van de droogte die grote delen van het land begin dit jaar trof. Critici vinden dat Ethiopië meer kan doen om de voedselsituatie in het land te verbeteren.

Sommige Ethiopische gezondheidscentra worden al overstelpt door grote aantallen ondervoede kinderen. Volgens het VN-Kinderfonds Unicef worden 6 miljoen Ethiopische kinderen bedreigd door honger. Dat cijfer wordt door de Ethiopische regering van de hand gewezen, maar niemand ontkent dat de situatie ernstig is.

Toestand is 'kritisch'

Het Agentschap voor Rampenpreventie, een Ethiopische overheidsinstelling, zegt dat het voor de komende maanden meer dan een half miljoen ton voedsel moet kunnen uitdelen, maar het heeft maar 118.000 ton in voorraad. Daardoor wordt de situatie in juli al “kritisch”. De volgende oogst kan pas vanaf augustus of september worden binnengehaald, als het nu voldoende regent. De VN en de Ethiopische regering vroegen daarom op 12 juni voor meer dan 200 miljoen euro buitenlandse voedselhulp.

De huidige voedselcrisis is een samenloop van ongunstige omstandigheden, zegt Abera Tola, de directeur van de hulporganisatie Oxfam America in de Hoorn van Afrika. “Ethiopië heeft momenteel te maken met voedseltekorten, droogte en honger, en dat zijn drie verschillende dingen.”

Graanexport opgeschort

De honger treft nu ook de arme mensen in de steden. Zowat vier miljoen inwoners van Addis Abeba moeten rondkomen met minder dan een dollar per dag. Ze kreunen onder de hoge voedselprijzen. Maïs is bijna drie keer duurder geworden in vergelijking met begin dit jaar, en teff, de belangrijkste plaatselijke graansoort, twee en een halve keer. De overheid heeft de export van graan opgeschort om het aanbod te vergroten en verkoopt ook goedkopere maïs en tarwe, maar dat verlicht de nood niet voldoende.

Bron: IPS

17:21 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-08

Een bezoekje....

Deze namiddag waren we te gast bij Nathalie & Joris. Hun zoontje Beluy is nu bijna een jaar bij hen. Voor ons echt weer eens leuk moment om te zien hoe snel die kindjes hier opgroeien.... We hadden een heel gezellige en leuke namiddag, werden heel hartelijk ontvangen en de taart was super lekker.

Nathalie en Joris vertelden ons hun verhaal, en werd geïllustreerd met prachtige foto's van hun reis. Zo ook werd hun verhaal omtrend hun "volle adoptie" uit de doeken gedaan.

Om de namiddag af te sluiten zijn we nog een wandelingske gaan maken in de buurt, en zijn we nog iets gaan drinken. Wij zijn naar huis teruggekeerd met heel veel nieuwe moed en een positief gevoel....

Ondertussen zijn er toch weer nieuwe toewijzingen geweest. En zo schuiven we toch weer een plaatsje op in de goede richting....en nu maar hopen dar er in de komende weken nog meer van dat goed nieuws komt.

21:11 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-06-08

't Is toch weeral van dat zeker!

Dagen, weken wacht je telkens op die nieuwe wachtlijst. En dan is hij daar, en ben je voor de tweede keer op rij een plaatsje gezakt in je voorkeur. Ontgoocheling alom. Andere bijna mama's & papa's veranderen hun voorkeur van leeftijd en/of geslacht en wij zijn er de dupe van. 2 plaatsjes achteruit kan maanden betekenen in een toewijzingen. We staan nu op plaatske 63 op de totale wachtlijst en nummerke 9 volgens de voorkeur........

Ondertussen vullen we onze dagen met van alles en nog wat. Gelukkig staat onze kalender altijd goed volgeboekt, zo kunnen we onze zinnen toch wat verzetten. Zo waren we vorige zondag nog te gast in Tervuren. We kregen er een rondleiding in het museum van Midden-Afrika en kregen hierboven op onze eerste lessen op de djembé!

verkleind

 

19:27 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |