18-10-08

Wachten duurt toch lang!

Het begint toch wel wat op ons gemoed te werken nu. Sinds vorige zaterdag staan we 1 jaar op de wachtlijst. De beloofde toewijzingen van oktober blijven op zich wachten. Wie weet krijgen we volgende week toch dat zo belangrijke telefoontje??

Ondertussen zijn we met een cursus "Fotoshop" gestart. Enerzijds om de wachttijd wat op te vullen, anderzijds om van onze toekomstige kampioen schone foto's te kunnen maken. We moeten nog wel veel leren, maar je krijgt hier van ons toch al een eerste trukkendoosje. Ethiopië Behaalde op de voorbije OS heel wat ere-metaal op de lange afstand loopnummers.ETHIOPIE-SPORTLAND-BLOG

 Vanavond trekken we met onze kennissen Attila en Belinda rihting ons Lebbeeks favoriete pastahuisje. Attila en Belinda wachten net als ons met heel veel geduld op een kindje uit Kazachstan.

12:48 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-10-08

Op zoek naar de meerwaarde van het adoptiegrootouderschap

Ons ma & pa gaan straks eindelijk naar de cursus. Triobla organiseert vandaag in "De Ceder" te Deinze de eerste van twee zaterdagnamiddagen omtrent hun bijna adoptiegrootouderschap. We zijn heel blij dat ze dit willen doen voor ons.

We kunnen het ons nog goed herinneren hoe ze reageerden, toen we in mei 2006 de beslissing namen op een kindje te adopteren. 't Was voor hen wel even schrikken. Ondertussen zijn ze natuurlijk bijna even ongeduldig als wijzelf.

Thema voor vandaag: "Adoptiegrootouder worden"

  1. Reacties op de adoptie: hoe reageerden wij op de adoptieplannen van onze kinderen? Hoe reageerde onze omgeving?
  2. Verlieservaringen en winst in adoptie.
  3. De adoptiedriehoek in beeld.

Thema voor volgende week zaterdag: "Het adoptiekleinkind"

  1. Welke ondersteuning kan een adoptiegrootouder bieden aan het adoptiegezin?
  2. Waarmee moeten adoptiegrootouders rekening houden in de omgang met hun adoptiekleinkind(eren)?
  3. Gesprek met een adoptieouder en een adoptiegrootouder.

Een uitgebreider verslagje van hoe onze ouders deze 2daagse gaan ervaren volgt misschien nog wel.

074

 

 

 

 

 

En de toewijzingen? Bij RoH is het opvallend stil. Einde van de maand hopen we toch wel op wat posieve berichtgeving omtrent de toewijzingen. We zullen er waarschijnlijk nog wel niet bijzijn, maar als we nu al eens wat naar voor zouden opschuiven zouden we toch alweer een ietske beter gevoel krijgen......

09:52 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |