21-06-09

......is de naam die mijn mama & papa mij zullen geven

Gisteren ben ik 6 maand geworden. Mijn mama & papa hebben beloofd om mijn nieuwe naam bekend te maken. De betekenis van mijn Ethiopische naam Dawit, is "hij die geliefd is". Met mijn nieuwe naam erbij wordt dit alleen maar versterkt met "hij die heerst als een adelaar". Iemand al een ideetje hoe ik zal heten ?

Om mijn kleine verjaardag te vieren, hebben mama en papa zich eens goed laten gaan en zijn ze op koopjesjacht geweest. Kousjes, hemden, broeken, t-shirts, pyjama's,.... ze hebben wat van alles voor me meegebracht. Als ik dat zo zie, kan ik al een eerste modeshow houden.

Eerste-modeshow

 

 

 

 

 

 

 

 

Mama & Papa, zorgen er ondertussen wel voor dat mijn kleerkast goed gevuld raakt! Terwijl mama mijn kleine kousjes plooit, houdt papa een oogje in het zeil met mijn knuffeldiertjes. Ze popelen van ongeduld, om mij te kunnen knuffelen en te verwennen.

Fotoshoppen

Maar jullie zijn allemaal benieuwd naar hoe mijn papa & mama me nu zullen noemen. ARNE DAWIT, de geliefde die heerst als een adelaar.....Mooi hé! Mijn roepnaam wordt dus ARNE.......

Ik ga jullie nu allemaal nog een leuke zondag wensen, want mama & papa moeten hier nog heel wat voorbereiden voor mijn komst naar mijn nieuwe thuis.

13:21 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

18-06-09

Bij de dokter

Geen paniek hoor ... er is niemand ziek. We zijn deze namiddag gewoon naar het AZ Klina geweest, bij dr Harald De Cauwer, om het medisch dossier van ons kleintje te laten controleren. Met de summiere gegevens die daar instaan, bevestigt de dokter dat met Dawit alles goed is en normaal volgens de Ethiopische normen. Volgens westerse normen zit hij alleen wat onder zijn gewicht. 't Zal dus ne lange, magere zijn zeker ?!

logo

Omdat onze kleine schat volgens het medisch rapport nog geen vaccinaties heeft gehad (of men heeft het nog niet gecontroleerd), raadt dr De Cauwer ons aan om dit bij aankomst in België zo snel mogelijk te laten doen. Dit had Fien van RoH ons ook al gemeld. Verder heeft de dokter ons meer uitleg gegeven over wat we bij aankomst in België best laten onderzoeken en dat is best heel wat... ocharme er staat da venteke nog heel wat te wachten.

Na ons bezoekje bij de dokter zijn we dan nog wat gaan shoppen. Inge kon zich niet inhouden om al een paar leuke t-shirts en broeken te kopen voor ons zoontje. Het kriebelt toch hoor als je die kleine schattige spulletjes zo ziet. We hopen om zo snel mogelijk te kunnen afreizen maar daarop hebben we momenteel nog geen zicht. Eerst nog die courtdate afwachten.

Ondertussen zijn we er ook uitgeraakt. We gaan ons zoontje een andere voornaam geven. Dawit zal behouden worden al tweede naam. Er zijn al een paar familieleden en vrienden die gissen naar welke naam het zal worden....... Sorry maar dat zullen we pas zondag verklappen. Dan wordt onze kleine rakker 6 maand !

20:52 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

11-06-09

We hebben getekend!!

't Is nu echter dan echt!! We hebben vandaag onze handtekening geplaatst op de officiële documenten. We zijn nu echt papa & mama van ons zoontje.

Zijn Ethiopische naam is "DAWIT" en betekent hij die geliefd is, en dat is nog waar ook. Hij heeft zijn plaatsje in ons hart al veroverd. Misschien geven we hem nog een andere naam, daar hebben we nog niet over beslist. En als we dat hebben beslist houden we dat nog even voor onszelf. 't Worden nu drukke dagen en weken, er valt van alles te doen.....maar van harte!

Dawit is geboren op 20/12/2008 te Gondar,¨hij is nu in Addis Abeba, waar hij verzorgd wordt in het Missionary Of Charity. It's a good looking boy. Volgens zijn medisch dossiertje is hij 65 cm groot en weegt 5,8 Kg (gegevens van 26 mei 2009).

getekend-006-Blog

23:08 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

09-06-09

Het is eindelijk zover...

We zijn superblij !!!!!

Deze voormiddag rond 10u45 hebben we het verlossende telefoontje van Fien gekregen. Jaja, we hebben na lang wachten eindelijk een toewijzing. Het is een zoontje. Zijn naam is Dawit. Hij is momenteel 5,5 maand oud en verblijft in het MOC. Hij is afkomstig uit de provincie Gondar en werd als vondeling in het weeshuis binnengebracht toen hij vermoedelijk 2 weken oud was.

Donderdagavond hebben we een afspraak bij RoH voor de aanvaarding.

21:29 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (41) |  Facebook |

03-06-09

Ijzige stilte bij zomerse temperaturen.

Er is weer een maand voorbij zonder dat er schot in de zaak komt. In de periode april/mei is er slechts 1 toewijzing gebeurd (een sibling). Daarnaast zijn er de afgelopen week enkele onrustwekkende berichten verspreid vanuit Amerika in verband met adopties uit Ethiopië (meer bepaald uit de regio Addis Abeba). We willen hiervoor verwijzen naar de volgende websites :http://ethioadoptionnews.blogspot.com/ en http://myjourney2ethiopia.blogspot.com/ - http://adoption.state.gov/news/ethiopia%20alert.html

Naar aanleiding van deze berichten, reageerde zowat iedereen in adoptieland. Gisteren kregen we via mail een reactie van het adoptiebureau RoH :

Beste families,

Wij hebben gemerkt dat er ongerustheid heerst in verband met de toewijzingen en adopties uit Ethiopië. Via dit bericht willen we jullie de meest recente stand van zaken meegeven.

De ongerustheid wordt gecreëerd doordat op enkele websites informatie is verschenen dat er geen vondelingen meer geadopteerd kunnen worden in Ethiopië.

Na navraag bij MOWA blijkt dat er inderdaad een onderzoek wordt gedaan naar het statuut van vondelingen in Addis Abeba. Het blijkt ook dat MOWA dit bewust stil hield omdat er enkel vermoedens zijn die men eerst wilde onderzoeken. De aanleiding voor het onderzoek is dat er de laatste tijd in enkele weeshuizen opvallend meer vondelingen waren dan in andere weeshuizen. De overheid onderzoekt nu of ze een reden kan vinden voor dit verschil tussen de weeshuizen. De politie die de vondelingenaktes opmaakt, wordt in deze hele situatie ook geëvalueerd. De politie verleent hun medewerking aan het onderzoek. Niettemin was de politie toch geschokt dat de overheid dacht dat zij verkeerd zouden gehandeld hebben.

Het onderzoek richt zich enkel op vondelingen die in Addis Abeba zelf zijn gevonden. De overheid wil de procedure volledig nagaan om duidelijkheid te scheppen in het statuut van deze kinderen.

Kinderen gevonden in de provincies kunnen wel geplaatst en geadopteerd worden. Het papierwerk voor die kinderen wordt in orde gebracht in de provincie en niet in Addis Abeba. Ook voor afstandskinderen en weeskinderen is er geen enkel probleem noch voor deze uit Addis Abeba noch voor deze uit de provincie.

Bruk liet weten dat MOC, Kids Care en Gelgela niet onderzocht worden in verband met de bovenstaande feiten. Momenteel hoeven kandidaten die via Ray of Hope een toewijzing kregen of wachten op een toewijzing zich dus geen zorgen hoeven te maken.

Wat betreft de mogelijkheid tot opstart met het Gelgela weeshuis dient Ray of Hope nog te wachten op het definitieve akkoord van de VCA om op te starten. Wanneer VCA het akkoord heeft gegeven kan Ray of Hope dadelijk een samenwerking met Gelgela starten zoals het met de andere weeshuizen kent. 

We houden jullie via de website op de hoogte van eventuele veranderingen in Ethiopië.

Het ray of hope team

Het is dus bang afwachten en hopen dat er deze maand positief nieuws komt onder de vorm van een toewijzing. Het wachten duurt nu al lang (zeer lang) en soms is die onzekerheid moeilijk te aanvaarden/verwerken.

18:32 Gepost door Geert en Inge | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |