11-07-09

Een maand later.....

We zijn ondertussen een maand na onze toewijzing! Het is nu vooral afwachten wanneer we die zo belangrijke "court-date" zullen hebben. Volgens een berichtje dat we van ons adoptiebureau mochten ontvangen wordt die datum wel eerstdaags verwacht. Duimen dus maar op een goede afloop, hoewel RoH al sprak van een mogelijk uitstel wegens het onverwacht sluiten van MOWA.

Hierna kan je het berichtje lezen dat we van ons adoptiebureau mochten ontvangen:

Beste families,

Ik zou jullie graag op de hoogte brengen van het recente nieuws in jullie procedure. Op dit ogenblik wachten we op een courtdate in jullie dossier. Ik kreeg gisteren van Bruk te horen dat MOWA onverwachts een seminarie  van 2 weken heeft ingelast. MOWA is sedert gisteren 09/07/09 gestart met hun 2 weken durende seminarie. MOWA zou normaal gezien terug werken vanaf maandag 27 juli. MOWA heeft een belangrijke rol in de procedure. Het is namelijk zo dat wanneer er een rechtbank datum gekend is, jullie dossier naar MOWA wordt gestuurd. Zij moet jullie dossier tegen de rechtbankdatum evalueren en advies geven over de adoptie. Gedurende de eerst komende 2 weken zal MOWA dus niet beschikbaar zijn om advies te geven.

Dit zou voor jullie normaal gezien geen effect mogen hebben omdat we nog geen Courtdate hebben voor jullie. Als de rechtbankzitting toch tijdens deze 2 weken zou vallen, dan wordt deze uitgesteld tot MOWA terug beschikbaar is.  Bruk verwacht tegen begin volgende week een datum te hebben. Ik zal jullie dan via mail hiervan op de hoogte brengen.

 Met vriendelijke groeten,

 Inge.

Het was toch wel even schrikken toen we dit berichtje lazen. Vooral tweemaal de term "normaal gezien" valt ons op. Afwachten dus! Ondertussen stellen we ons alleen maar vragen zoals: " Is ons zoontje wel gezond? Wordt hij goed verzorgd? Hoe ziet hij eruit?........" Voorlopig blijven al deze vragen onbeantwoord. Op een fototje is ook nog steeds wachten........

09:05 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wachten... Eerst en vooral wil ik nog even zeggen dat 'Arne' een toffe naam is en een heel leuke betekenis heeft.Leuke foto's van zijn kamertje?!Het wachten duurt inderdaad lang en al die vragen die onbeantwoord blijven zijn frustrerend!We moeten nog even volhouden.Sonja

Gepost door: sonjadehaes | 11-07-09

het laatste wachten Hallo Geert en Inge,

Eerlijk gezegd vond ik de periode waarin jullie zich nu bevinden de moeilijkste van de 3 jaar dat onze procedure geduurd heeft. Nu heb je de 'zekerheid' van het kindje, maar de onzekerheid over courtdate en afreis weegt daardoor nog zo zwaar door... Korroge nog!

Peggy

Gepost door: Peggy | 12-07-09

duimen Dat is zeker: jullie zijn nu met de moeilijkste tijd bezig,ik duim dat daar snel een einde aankomt en jullie naar addis kunnen afreizen,om jullie zoontje 'Arne' in jullie armen te kunnen sluiten!!!
liefs els

Gepost door: oma els | 15-07-09

we hopen hier dat het nu allemaal rap vooruit mag gaan! kan mij voorstellen dat deze laatste loodjes het allerzwaarst wegen...
jente en vooral robbe kijken al uit naar hun nieuwe speelkameraadje!

Gepost door: ann | 16-07-09

De commentaren zijn gesloten.