25-10-09

ARNE DOET HET GOED!

Hallo iedereen,

Hier gaat alles opperbest. Na onze terugkeer uit Ethiopië nu al meer dan 3 weken geleden, heeft Arne heel wat vorderingen gemaakt. De gezondheidstoestand van Arne is nu opperbest. Qua voeding is onze hartedief echt gene moeilijke, hij eet gewoonweg alles.....patatjes, groentjes en met zijn spinaziesnoetje staat hij geweldig. Fruitpap lust hij als geen ander....een koek, een stukje brood....alles gaat zijn mondje in.

BLOG-DOOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag werd Arne gedoopt! Zijn eerste familiefeestje nadien was een voltreffer. Helaas moesten we wel heel wat aanwezigen ontgoochelen want ze wilden hem allemaal wel eens pakken en dat laten we voorlopig toch nog maar heel beperkt toe. Op zijn doopfeestje waren zijn meter & peter dan ook de enigen die hem eens in hun handen mochten nemen.....

BLOG-DOOP-2

20:15 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-10-09

De reis van ons leven: Addis Abeba (Ethiopië) 21/09/09 - 30/09/09

Beste familie en vrienden,

We willen jullie hier allen laten meegenieten hoe wij " de reis van ons leven" hebben kunnen beleven. Updaten van onze blog vanuit Ethiopië bleek niet mogelijk, van daar dat we dit nu doen, een dag na onze thuiskomst met een schat van een zoontje!

Ma 21/09/2009

De valiezen stonden al een tijdje klaar, we hadden zo'n 80 Kg bagage, waarvan het grote deel hulpgoederen voor de plaatselijke bevolking. We vertrokken al vlug richting Zaventem, waar we Sonja & Wesley als onze eerste reisgenoten mochten verwelkomen. Hun zoontje "Daantje het Afrikaantje" wordt zeker een van de speelkameraadjes van onze schat!

Blog-002

Even later zouden we ook de andere families ontmoeten die samen met ons uitkeken naar "Het grote moment" We vertrokken samen met nog 5 andere families.

Di 22/09/2009

Na een vermoeiende nachtvlucht zijn we omstreeks 7u20 in Addis Abeba geland. Na een korte busrit van de luchthaven naar het hotel hadden we nog ruimschoots de tijd om onze bagage om onze kamer te zetten (Room 404) De allereerste ontmoeten met onze zoon werd altijd maar uitgesteld. Uiteindelijk werden we kort na de middag beloond voor ons geduld en werd Dawit ons toevertrouwd. Later op de dag konden we nog even een bezoek brengen aan het weeshuis.

Blog-028

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woe 23/09/2009

De eerste dag en nacht was ondertussen goed verlopen. Ons zoontje had ondertussen al een eerste badje gekregen (huilbuien) en had ook al enkele propere pamperkes nodig gehad. De start van het "hechtingsproces" werd ons in ziens goed begonnen. De eerste blokjes en ramelaartjes werden dan ook met bewonderens volle ogen door ons zoontje bestudeerd.

Blog-067

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do 24/09/2009

Daar waar Arne de eerste twee dagen zich goed leek aan te passen aan de nieuwe situatie, werd hij 's ochtends wakker met hoge koorts (39,5). Hoe zeer we ook onze best deden, zelfs zijn "lekkere" melk luste hij niet en hij moest constant overgeven. We waren te einde raad, en namen 's avonds contact op met de RoH verantwoordelijke Mr Bruk. Van enige hulp was geen sprake, enkel een bemoedigende "don't worry" was zijn antwoord. De komende uren ging het op en neer met de koorts. We gingen uiteindelijk een slapeloze nacht tegemoet.

Vrij 25/09/2009

We bleven de hele dag op onze kamer. We namen verschillende pogingen om Arne's koorts te doen dalen en hem toch wat te laten drinken & eten. We kregen de steun van enkele meegereisde ouders die al kinderen hadden en al ervaringen hadden met een gelijkaardige situatie. in de namiddag moesten we een verplichte fotosessie meedoen, voor een bijkomende foto van het paspoort en visum. Onze kleine rakker stond er dan ook maar beteuterd bij.

Zat 26/09/2009

Een gelijkaardige situatie als de dag voordien, nog maar weinig verbetering merkbaar. Enkel een kort bezoekje aan het shoppingcenter " friendship" lag binnen de mogelijkheden. De nodige pampers en wat souvenirs werden gekocht. in de namiddag trokken de adoptiepapa's er even op uit voor een wandeling in de omgeving van het hotel. Enkele plaatselijke jongeren werden onze gidsen.

Blog119

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 27/09/2009

Arne's situatie was ondertussen al wat verbeterd. De koorts was al wat gedaald, en onze lieve kleine man begon alweer een hapje te eten. in de namiddag brachten we een bezoekje aan ons FINADO-Sponsorkindje Hiwot Fisha! Een kippevel moment.

Blog-134

 Ma 28/09/2009

Eindelijk had Arne geen koorts meer. In het hotel hadden we ondertussen ook een Amerikaanse arts ontmoet. Hij bood spontaan zijn hulp aan en heeft Arne even onderzocht. Volgens de diagnose zou Arne eerder  een Afrikaans virus hebben opgelopen, die de oorzaak zou zijn van de hoge koorts en de huiduitslag. Hij kon ons echter wel gerust stellen dat dit alles van voorbijgaande aard zou zijn. We brachten dan ook nog een kort bezoekje aan "churchillstreet", een ambachtelijk souvenirsstraatje.

Di 29/09/2009

Tijd om de valiezen te pakken! 's Avonds vertrokken we dan terug richting België. Eindelijk terug naar huis!

Woe 30/09/2009

De ontvangst in Zaventem was overweldigend. Een emotioneel moment, bij het weerzien van zoveel familie en vrienden. Een fotoke komt nog....... Thuis gekomen werden we onthaalt met een versierde straat. Arne is duidelijk welkom.

Blog176

In de namiddag hadden we al een afspraak met de pediater. Na een grondig onderzoek was de diagnose van Arne's gezondheidssituatie zeker niet alarmerend. De nodige medicatie om van zijn bronchitis (longontsteking? Morgen gaan we nog naar de radiologie hiervoor) wordt reeds toegediend. Aerosollen vindt hij zelfs leuk. ook zijn ontstoken oortje (geperforeerde trommelvlies) wordt nu grondig verzorgd.

 

 

 

21:08 Gepost door Geert en Inge in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |